Dolar 32,5997
Euro 34,8182
Altın 2.496,46
BİST 9.465,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

‘TÜM ALANLAR KAYIT ALTINA ALINMALI’

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce 2021 yılında yürütülecek olan “Tarım Alanlarının Kullanımın Etkinleştirilmesi Projesi” ve Doğu Karadeniz Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı kaynaklı olarak Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen yüze 75 hibe destekli tohumlar, Bafra Ovası’nda çiftçilere dağıtıldı

‘TÜM ALANLAR KAYIT ALTINA ALINMALI’
REKLAM ALANI
28 Nisan 2021 17:53

Karpuzlu Mahallesi’nde bulunan Tarım Kredi Hizmet binasında düzenlenen törende çeltik, ayçiçeği, silajlık mısır, yonca, dane soya, silajlık soya ve silajlık mısır tohumu 419 çiftçiye teslim edildi.


KAYIT ALTINA ALIP DESTEKLENDİRME
İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “Çeltik ekiminde 2019 yılında 184 bin dekar alandayken 2020 yılında 197 bin dekar alanda toplam 159 bin ton üretim yaptık. Türkiye’de ikinci sırada üretim yaptık. Bakanlığımız içerisinde ve İl Müdürlüğümüz içerisinde yapmış olduğumuz çalışmada mevcut yapmış olduğumuz ürünlerin hem kapasitesini değiştireceğiz hem de yeni ürünlerin havzada neler olacağını yapacağız. Soyaya, çeltiğe, silajlık mısıra hem de yağlı ayçiçeğine ülkenin ihtiyacı var. 600 bin dekar alanda yem bitkisi ekimi yapıyoruz. 260 bin dekar alanda destek ödemesi yapıyoruz. Burada sorgulanması gereken bütün alanlarımızın kayıt altına alınıp destekten faydalandırılması gerekir. Biz birim alandan üretimimizi arttıracağız, gelirimizi sağlayacağız, çiftçimizi de bu gelirle doğru orantılı olarak faydalandırmak isteyeceğiz” dedi.


‘VERİMİMİZİ ARTIRMAK ZORUNDAYIZ’
Suyun ve tarımın öneminden bahseden Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ise “Suyun ve tarımın kıymeti çok daha anlaşılır hale geldi. Biz kendimizi tarımda dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olarak tanıttık. Ancak son dönemde nüfusumuz arttı, 82 milyon insanı beslemek zorundayız. Ülkemize 40-50 milyon arasında turist geliyor. Onları da beslemek zorundayız. Yaptığımız tarımsal faaliyetten para kazanmak zorundayız. İhracat yapmak zorundayız. Dolayısıyla mevcut elimizdeki topraktan en verimli, en etkin şekilde yararlanarak birim başına verimimizi arttırmak zorundayız. Kazancımızı yükseltmek zorundayız. Bu tür projeler bunları bize veriyor” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından çiftçilere tohum dağıtımı yapıldı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.