Dolar 32,3848
Euro 35,0513
Altın 2.326,23
BİST 9.102,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Türk-İş’e bağlı sendikalarda ‘Mustafa Demir’ isyanı

Samsun’da, Atakum ilçesi’ndeki Türk-İş Eğitim Merkezi’ni ‘Kütüphane’ye çevirmek isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e Konfederasyon tarafından çok sert tepki gösterildi

Türk-İş’e bağlı sendikalarda ‘Mustafa Demir’ isyanı
REKLAM ALANI
25 Haziran 2020 19:35

TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA!

Samsun’un Atakum İlçesi’ndeki Türk-İş Eğitim Merkezi’ni kütüphaneye dönüştürmek için protokol imzalayan Büyükşehir Belediyesi yönetimi, Türk-İş Konfederasyonu’nun sert tepkisini çekti. Yapılan ‘tehdit’ gibi açıklamada Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e, “Aklını başına al. Milletin malına el uzatanın eli kesilir” diye seslenildi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÜCRETSİZ HİZMET
Türk-İş Konfederasyonu tarafından dün düzenlenen basın toplantısında Atakum Türk-İş Eğitim Merkezi’nin kütüphane protokolünün imzalanmasıyla ilgili olarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e tehdit gibi açıklama geldi.
Türk- İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağarlar, “Samsun’un Atakum İlçesi’nde bölgenin simgesi olan Türk- iş Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisi bulunmaktadır. Bu tesis varlığıyla emeğin, alın terinin, dayanışmanın simgesi olmuştur. Bir kaç yıl önce bu tesisimizi baştan sona gözden geçirdik. Tesisimiz yıllardan beri başarılı bir şekilde faaliyette bulundu, bölgenin ve Samsun’numuzun ihtiyacınada cevap verdi. Ayrıca tesisimiz bu zor günlerde sağlık çalışanlarına da valiliğimizin kararıyla sağlık çalışanlarımıza ücretsiz hizmet vermiştir” dedi.

‘OLDU BİTTİYE İZİN VERMEYECEĞİZ…’
1970’li yıldan beri bir çok kişiye ev sahipliği yapan tesisin Büyükşehir Belediyesi tarafından oldu bittiye getirilerek kütüphaneye dönüştürülmesine karşı olduklarını ve hukuki süreç başlattıklarını ifade eden Ağarlar, şöyle devam etti:

“Bilmediğimiz ve anlamakta zorluk çektiğimiz bir şekilde ve aniden Samsun Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Geçtiğimiz Şubat ayının 14’ünde, Meclis kararıyla Eğitim Tesis’imizin bulunduğu alanın imar planı ‘Kültürel Tesis Alanı’ olarak değiştirildi. Konfederasyonumuz tarafından hukuki yollara başvuruldu. Samsun İdare Mahkemesi’ne yürütme durdurması istemli iptal davası açıldı. Fakat dava açmamıza rağmen hiç dava açmamışız gibi haziran ayı başında konfederasyonumuza yazı geldi. Gelen yazı da nisan ayının 9’unda, pandemi sürecinin tam ortasında belediyenin tesisimizin bulunduğu alanın kamulaştırılmasına karar verdiği bildiriliyordu. Federasyon olarak yazıya cevap verdik. Tesisimiz elimizden alınmasına razı göstermeyeceğimizi açıklayan yazımız Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ulaştıktan tam 1 gün sonra, Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında kütüphane yapımı için protokol imzalandığını basın aracılığıyla öğrendik. Kısaca konuyu oldu bittiye getirmek istediler.”

‘İŞÇİNİN ALIN TERİDİR, RAZI OLMAYIZ’
Yapılan basın açıklaması sonrası basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Türk-İş Konfederasyonu yöneticileri, ayrıca şunları dile getirdi:

“Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir sebebini bilmediğimiz bir şekilde bu işi kişisel olarak takip etmekte, bu işi hızlıca sonlandırmak istemektedir. Güzide tesisimizi ortadan kaldırmak için elinden geleni yapmaktır. Yapılan protokol de bunun ispatıdır. Konuya ilişkin açılmış dava devam etmektedir. Mahkemelerin çözeceği dava sürerken protokol yapılması, bu konunun Mustafa Demir tarafından kişiselleştirildiğini ortaya koymaktadır. Tesisimiz işçinin aidatları ile satın alınmış ve yine aidatlarla işletilmiştir. Bu tesis de işçilerin alın teri vardır. Buranın elimizden alınmasına rıza göstermeyeceğiz.

‘AVM’NİN PLANI NEDEN DEĞİŞTİRİLDİ?’
Eğitim merkezimizin bulunduğu yerin 450 metre kuzeyinde yer alan AVM’nin eski planı kültürel tesis alanıdır. Sonrasında imar planlarında kültür alanı, ticari alana dönüştürüldü. Kültürel tesis alanı ihtiyacı var ise AVM’nin alanı neden değiştirildi. Bu tesisin ne suretle olursa olsun elimizden alınmasına rıza göstermeyeceğiz. Mustafa Demir hasmane davranıyor.

‘MUSTAFA DEMİR, AKLINI BAŞINA AL’
Samsun, Türkiye için önemli bir il. Atatürk’ün ayak bastığı bir ilimiz. Bu yüzden Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmak kolay değil. Bu yer kimsenin babasının malı değil. Milletin malı. Milletin malına el uzatanın eli kırılır. Mustafa Demir aklını başına alsın. Bizleri karşısına almasın. Bu işin ileri boyutu var. Biz sabrediyoruz. Sabır taşı olmuşuz. Sabır taşı kırıldığı zaman sonucuna herkesin katlanması lazım.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.