Dolar 32,5560
Euro 34,9367
Altın 2.444,87
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Türkel “Samsun, Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanıyor”

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e çağrıda bulunarak, “Vazgeçin şu otomatik zam uygulamasından diyoruz ama Büyükşehir Belediyesi kar ve para hırsı ile vatandaşın ve bizlerin isyanlarına kulak tıkamaya, 3 maymunu oynamaya devam ediyor” dedi.

Türkel “Samsun, Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanıyor”
REKLAM ALANI
21 Haziran 2020 19:34

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, aylardır dilimiz de tüy bitti diyerek Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e çağrıda bulundu. Türkel, Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşın bu zor günlerini hiçe saydığını ve Samsun’un su fiyatının Türkiye rekortmeni olduğunu belirterek, ekonomik olarak ağır bedeller ödenen pandemi sürecinde bile müflis tüccar zihniyeti ile hareket edildiğini söyledi. Türkel, “Vazgeçin şu otomatik zam uygulamasından diyoruz ama Büyükşehir Belediyesi kar ve para hırsı ile vatandaşın ve bizlerin isyanlarına kulak tıkamaya, 3 maymunu oynamaya devam ediyor” dedi.
Haziran 2020’de atık su bedeli hariç 1 metreküp suyun fiyatının 4.20 TL’ye yükseldiğini ifade eden Türkel, “Şu anda Samsun, Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanıyor. Ülke genelindeki 30 büyükşehir belediyesinin uyguladığı su tarifeleri incelendiğinde, atık su bedeli hariç olmak üzere bir metreküp suyu en pahalıya satan yerel yönetim Samsun Büyükşehir Belediyesi’dir. Samsun Büyükşehir Belediyesi vatandaşa sattığı su fiyatının yüksekliğinde Türkiye rekortmenidir. Su zammı kulvarında Samsun Büyükşehir’e yaklaşabilen tek bir belediye yoktur. Samsun Büyükşehir Belediyesi, otomatik zam uygulaması ile Samsunlunun cebine çapı her ay genişleyen bir hortum bağlamıştır. Vatandaşlar her ay karşılaştıkları fahiş su faturaları nedeniyle isyan ediyor. Bize ulaşan tepkilerin yanı sıra sosyal medyada yükselen haklı sesleri de takip ediyoruz. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı, SASKİ’nin genel müdürü ve Büyükşehir Meclisi’nin tüm Cumhur İttifakı üyesi unsurlarına buradan çağrıda bulunuyoruz. Elinizi, vatandaşın cebinden çekin. Önümüzdeki ilk meclis toplantısında su birim fiyatlarında anlamlı bir indirim yapın ve otomatik zam sistemini iptal edin. CHP’li meclis üyelerimiz vatandaşın yararına olacak bu karara destek vereceklerdir” diye konuştu.
Türkiye’nin en pahalı içme suyunu da Samsun’un kullandığını belirten CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, “Şu anda Samsun, Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanıyor. Ülke genelindeki 30 büyükşehir belediyesinin uyguladığı su tarifeleri incelendiğinde, atık su bedeli hariç olmak üzere bir metreküp suyu en pahalıya satan yerel yönetim Samsun Büyükşehir Belediyesi’dir.” dedi.

Samsun Türkiye rekortmeni
Türkiye’nin en pahalı suyunun Samsun’da tüketildiğini söyleyen CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel basın açıklamasında bulunarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e tepki gösterdi. Haziran 2020’de atık su bedeli hariç 1 metreküp suyun fiyatının 4.20 TL’ye yükseldiğini ifade eden Türkel, “Samsun Büyükşehir Belediyesi vatandaşa sattığı su fiyatının yüksekliğinde Türkiye rekortmenidir. Su zammı kulvarında Samsun Büyükşehir’e yaklaşabilen tek bir belediye yoktur. Samsun Büyükşehir Belediyesi, otomatik zam uygulaması ile Samsunlunun cebine çapı her ay genişleyen bir hortum bağlamıştır.” diye aktardı.

Otomatik zam uygulamasından vazgeçin
Açıklamasına devam eden Türkel, “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı, SASKİ’nin Genel Müdürü ve Büyükşehir Meclisi’nin tüm Cumhur İttifakı üyesi unsurlarına buradan çağrıda bulunuyoruz. Elinizi, vatandaşın cebinden çekin. Vazgeçin şu otomatik zam uygulamasından diyoruz ama Büyükşehir Belediyesi kar ve para hırsı ile vatandaşın ve bizlerin isyanlarına kulak tıkamaya, 3 maymunu oynamaya devam ediyor.” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.