Dolar 32,2864
Euro 34,6029
Altın 2.413,50
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ KUTSAL EVİMİZDİR!..’

Samsun’da emekli subayları bir çatı altında toplayan TUSED Başkanı Emekli Binbaşı Belli, “Devletimiz, har vurup harman savuracağımız bir miras değildir” dedi

‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ  KUTSAL EVİMİZDİR!..’
REKLAM ALANI
5 Nisan 2024 16:27

Samsun’da, Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TUSED) Şube Başkanı Emekli Binbaşı İsmail Cengiz Belli, Türkiye Cumhuriyeti’nin hoyratça, sorumsuzca, har vurup harman savurulacak bir miras olmadığını söyledi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ

ATATÜRK ANITI’NDA TÖREN
TUSED’in 40’ıncı kuruluş yıldönümü kapsamında Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Anıta çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Daha sonra söz alan TUSED Samsun Şube Başkanı Emekli Binbaşı İsmail Cengiz Belli, açıklamada bulundu.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ

‘NİZAMİYE DIŞINDA
DEMOKRATİK STK’YIZ’
Atalardan miras kalan devlete sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Başkan Belli, şunları söyledi:

“Amacımız, zamanda halen görevde olan muvazzaf silahlı kuvvetler mensuplarının da anayasal çizgiler içerisinde nizamiye dışında sesi olan demokratik bir STK’yız. Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur. Bu devlet, cennet vatanımız, hoyratça, sorumsuzca kullanacağımız, har vurup harman savuracağımız bir miras değildir. Atalarımızdan emanet aldığımız, bize ve geleceğe bırakacağımız ortak, kutsal evimizdir. Bu evimizde huzurlu, mutlu ve sağlıklı yaşam sürmek hakkımızdır.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ

‘ATATÜRK’Ü YOK SAYMAK
AKIL DIŞILIKTIR…’
Geçmişimize ihanet edemeyiz. 101 yıla yakın yaşamını sürdüren Cumhuriyetimizde Atatürk’ü yok sayan bir düşünce akıl dışıdır. Bu nedenle tüm kurumlarımız, yöneticilerimiz ve herkes, üzerine düşeni hiçbir ayrım yapmadan, dürüstlükle, hukuk çerçevesi içerisinde devletimizin idamesini sağlamalıdır. Konuyla ilgili tüm STK’lar ve emeklilerimiz de yeri geldiğinde gücü yettiğince elini taşın altına koymaktan çekinmemelidir.”

TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Törene Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı’ndan subaylar ve emekli subaylar da katıldı. Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sonlandı.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.