Dolar 32,2820
Euro 34,5734
Altın 2.413,10
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

TÜRKİYE’Yİ BESLİYOR!

Samsun’un Bafra Ovası’nda bulunan aşılı sebze fide üretim tesisinden Türkiye’nin fide ihtiyacı karşılanıyor. Burada üretilen milyonlarca fide, Akdeniz dahil birçok bölgeye gönderiliyor

TÜRKİYE’Yİ BESLİYOR!
REKLAM ALANI
19 Nisan 2023 19:49

Bafra Organize Sanayi Bölgesi’nde(OSB) Japonlara tahsis edilen 288 bin metrekarelik alanın 23 bin metrekare alanına kurulan seralarda aşılı ve düz olacak şekilde yetiştirilen sebze fideleri Akdeniz, Ege, Marmara ve İç Anadolu Bölgeleri olmak üzere Türkiye’nin her tarafına gönderiliyor. Karadeniz’in en büyük ve bir ilki olan tesisinde incelemelerde bulunan Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ile birlikte ziraat mühendisleri tesis hakkında bilgi aldı.


Serayı gezdiren tesis müdürü İrem Yoldaş, “Türkiye’nin her yerin fide gönderiyoruz. Türkiye’nin her bölgesine. Adana bölgesi, Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Akdeniz Bölgesi tüm bölgelerimize fide gönderiyoruz. Biz burada aşılı fide olarak başladık. Karadeniz’de hiç üretimi yapılmayan bir modeldi. Daha önce Akdeniz Bölgesi’nden Mersin tarafından geliyordu aşılı ideler. Biz burada Bafra’da başlattık. 4. senemiz. 4 senedir de hem aşılı hem düz fide üretimi yapıyoruz. Seneden seneye işimizi büyütüyoruz. Bölgelerimizi daha da genişletiyoruz. En önemlisi sezonumuzu uzatıyoruz. Daha önce sadece birinci sezonda aşılı fide üretimi yapıyorduk, ikinci sezonda temmuz, ağustos yaz döneminde bizim kendi bölgemiz için kışlık fide üretimi yapıyorduk. Lahana, karnabahar, brokoli vesaire. Geçtiğimiz sene Akdeniz Bölgesi’ne, Fetiye’ye ufak bir giriş yaptık. Yaklaşık 500 bin civarında bir aşılı fide üretimi yaptık. Geçen sene çok kaliteli fide gönderdiğimiz için bu sene talepler fazla. Fiyatlar da oluştuktan sonra hedefimiz o bölgeye en az 2 buçuk milyon aşılı domates fidesi üretmek ve sağlıklı bir şekilde teslim etmek. Ciddi anlamda talepler geliyor. Bu sezon içerisinde teslim edilen ve haziran ayına kadar teslim edilecek yaklaşık 5 milyon aşılı fidemiz var. Türkiye’nin her yerine gönderdiğimiz, yaklaşık 20 milyon civarında da düz fide üretimimiz var. Toplamda ilk sezonumuzu 25 milyon fide üretimi ile tamamlamış olacağız. İkinci sezonda da Akdeniz Bölgesi için aşılı fide, bizim kendi bölgemiz için de düz kışlık fideye yoğunlaşacağız. İşletmemizde 170 personelimiz bulunmakta. Ziraat mühendislerimiz, ziraat teknikerlerimiz, alanında uzman arkadaşlarla hep beraber güzel bir iş yapmaya çalışıyoruz” dedi.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.