Dolar 32,3712
Euro 35,0140
Altın 2.324,87
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Ulaşım hizmetlerine darbe SAMULAŞ’TA GREV

Samsun’da Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ çalışanlarının bağlı olduğu sendika, ‘Grev Kararı’ aldı. Sendikadan, “Taleplerimiz ciddiye alınmadı. Grev kararı kaçınılmaz” açıklaması geldi

Ulaşım hizmetlerine darbe  SAMULAŞ’TA GREV
REKLAM ALANI
4 Aralık 2020 10:00 | Son Güncellenme: 3 Aralık 2020 19:38

Samsun’da Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası(Demiryol-İş), ulaşım hizmetlerini Büyükşehir Belediyesi adına gerçekleştiren SAMULAŞ A.Ş.’de ‘Grev kararı aldıklarını’ açıkladı.

‘BAŞKAN DEMİR’DEN CEVAP ALAMADIK’
Konuyla ilgili yeniündehaber.com’a açıklamalarda bulunan Demiryol-İş Samsun Şube Başkanı Murat Kütük, “SAMULAŞ’ta sendikamıza üye 520 çalışanımız, asgari ücretin biraz üzerinde miktara çalışıyor. Bugüne kadar ne Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir, ne de SAMULAŞ yönetiminden taleplerimize yönelik olumlu bir cevap alamadık. Uzun süredir gayret içerisindeyiz. Ne yazık ki sonuç alamıyoruz. Bu nedenle grev kararı almak zorundaydık ve aldık” dedi.

VATMANLAR, OTOBÜS ŞOFÖRLERİ, GÜVENLİKÇİLER
Sendika yönetimi olarak ‘grev kararı’ aldıklarını, grev gününü ise daha sonra belirleyeceklerini söyleyen Murat Kütük, “Vatmanlar, otobüs şoförleri, temizlikçiler, bakım grubu, teleferikçiler, güvenlikçilerden oluşan 520 kişilik SAMULAŞ çalışanı için bu kararı almak zorundaydık” ifadesini kullandı.

UMUDUMUZU YİTİRMEDİK
Sendika Başkanı Murat Kütük, Başkan Mustafa Demir ve SAMULAŞ yönetiminin taleplerine olumlu yanıt vermesini istediklerini de belirterek, “Makamlar halkın makamıdır. Sayın Başkanın yine de duyarlı davranacağına inanıyoruz. Umudumuzu yitirmedik” diye konuştu.

Haber: Elif SEKMEN

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.