Dolar 32,5326
Euro 34,8924
Altın 2.442,82
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan Samsun’da

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Samsun Çarşamba Havalaanı’nın 3 aylık süreyle kapatılmasının şart olduğunu söyledi.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan Samsun’da
REKLAM ALANI
25 Kasım 2016 11:12

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Samsun Çarşamba Havalaanı’nın 3 aylık süreyle kapatılmasının şart olduğunu söyledi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte Samsun’a gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Samsun-Çarşamba Havaalanı’nın 3 ay kapalı kalacak olmasıyla ilgili tartışmalara son noktayı koydu.

VALİLİKTE ORTAK BASIN TOPLANTISI

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Samsun Valiliği’nde, Bakan Çağatay Kılıç, Vali İbrahim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Milletvekili Fuat Köktaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

hava

‘GECE GÜNDÜZ ÇALIŞILACAK, 3 AYDA BİTECEK’

Samsun Havalimanı’nin mevcut pistindeki aşırı çökmeye dikkati çeken Bakan Arslan, “Deniz dolgusu üzerinde gerekli tedbirler alınmasına rağmen aşırı çökme var. İhale sürecini başlattık. Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin(DHMİ) normal projeksiyon şartlarında yapmaya kalksak 1 yıl kapatmamız lazım. Yılda 1 milyon 700 bin yolcunun olduğu bir havalimanının kapatılmasını ne biz, ne Samsunlular, ne de Samsunlulular adına sorumluluk alan değerli Bakanımız, valimiz, büyükşehir belediye başkanımız istemez. En az kapatma ile bu pisti nasıl yaparız diye düşündük, kapatmadan olur mu diye de düşündük ancak gördük ki çözüm bu değil. Gece gündüz çalışmayla 3 aylık süre içerisinde kapatmak zorunda kalacağız” dedi.

bakan

MERZİFON VE ORDU HAVALİMANLARI HAZIRLANIYOR…

Pistin 1 Mart 2017 tarihiyle kapatılacağını, mayıs ayı sonunda havalimanının tamamen açılacağını belirten Bakan Arslan, “İşitme Engelliler Olimpiyatı öncesi misafirlerimizin gelişlerini de sağlayacak şekilde mayın ayı sonunda Samsun Havalimanı açılacak. Gerek Merzifon, gerekse Ordu havalimanlarının sefer sayıları artırılacak böylece Samsunluların uçuş ihtiyaçları karşılanacak” diye konuştu.

‘3. PİSTİ YAPMA ŞANSIMIZ YOK!..’

Bakan Ahmet Arslan, Samsun Havalimanı’na 2. pist ile ilgili olarak da, “Bugün düğmeye bassak 3 yılda biter. AK Parti milleti mucizelere alıştırdı ancak siz mucize üstü mucize isterseniz bunu yapma şansımız yok” açıklamasında bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.