Dolar 32,5161
Euro 34,8074
Altın 2.475,62
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

“Ulusal Gazetelerde Bafra Haberleri”

Bafra Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında “1929-1950 Yılları Arasında Ulusal Gazetelerde Bafra Haberleri” sergisi açıldı

“Ulusal Gazetelerde Bafra Haberleri”
REKLAM ALANI
2 Mayıs 2018 22:53

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Yılmaz ve Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mutlu Kaya ile birlikte 1929-1950 yılları arasında ulusal gazetelerde çıkan Bafra haberlerinin derlendiği resim sergisi Kaymakam Ali Fuat Türkel ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından AVM’de açıldı. Sergiye katılan misafirlere Prof. Dr. Cevdet Yılmaz ve Doç. Dr. Mutlu Kaya resimler hakkında bilgi verdi.
“70-80 YILLIK GEÇMİŞ”

Sergi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Cevdet Yılmaz, “Bafra’nın yakın geçmişini ele almak üzere bir sergi vesilesiyle bulunuyoruz. Cumhuriyet’in ilk yıllarında 1927-28’lerde kurulan Bafra kereste fabrikası, bu Bafra kereste fabrikasının Vezirköprü’den ırmak yolu ile tomruk ihtiyacını karşılaması, fabrikada işlenmiş kerestenin buradan demir yolu hattıyla Engiz’e ulaştırılması, bu konuları ele almaya çalıştım. Özellikle Bafra’nın yakın geçmişinde iktisadi başarıların ve başarısızlıklarını konu alarak yakın geçmişi aydınlatmak, gelecekle ilgili daha verimli daha başka ne yapılabilir. Geçmişten alacağımız dersler nelerdir. Bunları, eldeki bilgileri yayın haline getirerek ortaya koymaya çalıştık. Böylece en az 70-80 yıllık geçmişi de bilirsen, onlardan da çıkaracağımız dersler var” dedi.
“BAFRA HAK ETTİĞİ YERLERE GELECEKTİR”

Başkan Zihni Şahin ise yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet’in ilk döneminde yapılan çalışmaların basına yansımasını çok güzel bir şekilde hocalarımız sergilemişler. Geçmişi yad etme, o günlerdeki kullanılan teknolojinin de basındaki çıkan haberlerle bir çok bilgi edinmiş bulunduk. Sergideki resimlere baktığımızda sosyal hayat, ticari hayat olsun o zamanlarda çok canlı. Bafra ilçe ama o zamanda şehir görünümünü arz etmiş. Basında hiçbir zaman eksik olmamış. Baframızın potansiyelleri o zamanda var, şimdi de var. Bu varlık bizim için büyük bir kazanç. Bundan sonra da Baframızın kalkınması, gelişmesi anlamında kaymakamımız, sivil toplum, siyaset hep birlikte elimizden gelen bütün gayreti yapacağız. Bafra hak ettiği yerlere gelecektir” diye konuştu.
Kaymakam Ali Fuat Türkel ise, “Sergiyi hazırlayan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bize nostaljik bir gezi yaptırdılar” şeklinde konuştu.
Sergiye ayrıca Bafra Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Çamaş, İsmail Kurt, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Kızılay Bafra Şube Başkanı Osman Genç, daire amirleri ve davetliler katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.