Dolar 32,3252
Euro 35,0770
Altın 2.299,48
BİST 8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘UTANMAZ ADAM!..’

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i ‘utanmazlıkla’ suçladı

‘UTANMAZ ADAM!..’
REKLAM ALANI
9 Ocak 2023 19:37

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in, piyasa değeri yaklaşım 7.5 milyon lirayı bulan bir aracı ‘makam aracı’ olarak kullanmaya başlaması, tartışmaları da beraberinde getirdi.

'UTANMAZ ADAM!..'

‘UTANMAYACAĞINI ANLAMIŞTIK ZATEN…’
İYİ Parti Grup Başkanvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Samsun Milletvekili Erhan Usta, konuyla ilgili sosyal medyada sert bir mesaj yayımlayarak Başkan Mustafa Demir’i eleştirdi. Demir, resmi twitter hesabından, “Belediyenin milyarlarca borcu varken, Samsun Bşb Bşk @mustafademirbsb, kendisine 7,5 milyon TL’lik Audi A8 almış. Hem de devlete ödenecek KDV’den kaçırarak! Bu arkadaşın utanmayacağını, şehit ailesinden 20 bin TL mezar parası aldığında anlamıştık zaten. Şaşırmıyoruz!…” paylaşımında bulundu.

'UTANMAZ ADAM!..'

’30 MİLYONA 56 ARAÇ ALDIK’
2022 model Audi A8 Long marka lüks makam aracı almasına gelen tepkiler üzerine Başkan Mustafa Demir meclis toplantısında açıklamalarda bulunmuştu. Tek araç değil, belediye şirketlerine 30 milyon TL’lik araç alındığını ifade eden Demir, şöyle konuşmuştu:

“Şu anda bizim Anakent ve Kültür A.Ş. var. Toplam karı 26 milyon. Arkadaşlar şirketlerimizin bu vergilerini, KDV ödemelerini biz para olarak ödeyeceğimize belediyenin ihtiyaç duyduğu araçlardan aldık. Bunlardan biri Audi marka makam aracı. Farkındaysanız aşağı yukarı 8 aya yakın kiralık araçla dolaştık. Araç yedeğimiz yok. Ankara’dan biri geldiğinde görevlendirilecek araç yok. Toplam bedel 30 milyona 56 araç alındı. Biz aslında bu araçları 12 milyona mal etmiş oluyoruz. Daha önce bu yapılmıyordu. Vergiler KDV’ler ödeniyordu. SAMULAŞ’ın vergi ve KDV ödemesi var. Kültür A.Ş’de bu tür bir şey yok. Alıp sattığı her şeyden KDV doğuyor.

Biz bu 3 şirketi bir şirket çatısı altında birleştirip kendi içerisinde vergi mahsuplaşmasını sağlayacağız. Şirketlerimizin vergi ödemelerini para olarak ödeyeceğimize, belediyemize ihtiyaç duyduğu araçları alarak değerlendirelim istedik. Şirketler de bunu belediyeye kiralayacak. İleride de, vergi vermek yerine, belediyeye bu şekilde araç almaya devam edeceğiz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.