Dolar 32,5169
Euro 34,9742
Altın 2.438,92
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

UYUŞTURUCU OPERASYONU!

Samsun’da polisin yaptığı operasyon sonrası tutuklanan savcılık katibinin iktidara yakın sendikanın ‘iş yeri temsilcisi’ olduğu ortaya çıktı

UYUŞTURUCU OPERASYONU!
REKLAM ALANI
28 Kasım 2023 20:05

Türkiye’de İçişleri Bakanı’nın değişmesiyle birlikte suç ve suçluyla mücadele noktasında artık partili ayrımı yapılmaması da dikkatleri çekiyor. Önceki gün iktidar ortağı MHP’ye bağlı olan Ülkü Ocakları’nın Genel Başkan Yardımcısı tutuklanırken, yaklaşık 2 ay önce düzenlenen operasyonda uyuşturucuyla yakalanarak tutuklanan Samsun Adliyesi’nde görevli savcılık katibinin Memur-Sen’e bağlı Büro Memur-Sen’in adliyede ‘iş yeri temsilciliği’ görevi yürüttüğü ortaya çıktı.

Zehir taciri 'Sendika' temsilcisiymiş...

YERLİKAYA İLE YENİ BİR DÖNEM
Türkiye’de Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı görevine son verilirken, Ali Yerlikaya’nın bakan olarak atanmasıyla suç ve suçluyla mücadele noktasında adeta bir devrim yaşanıyor. Soylu döneminde, suç ve suçluyla mücadelede edilirken suçu işleyenin vasfına göre hareket edildiği yönünde tüm ülkede yaygın bir kanı oluşmuşken, Yerlikaya’nın göreve gelmesiyle bu algı yıkılmaya başlandı.

Zehir taciri 'Sendika' temsilcisiymiş...

SUÇLU AYRIMINA SON
Ali Yerlikaya’nın göreve gelir gelmez, dokunulmaz denilen birçok suç yapılanmasına ardı ardına operasyon yapıldığı biliniyor. Yakın zamana kadar AKP ve MHP’ye yakın isimlerin Türkiye’de adeta dokunulmazlık zırhı ile gezdiği Türkiye’de bu durum en fazla eleştirilen konuların başında geliyordu. Sinan Ateş soruşturmasını yürüten savcı ile Ankara Başsavcısı Ahmet Akça’yı hedef gösterdiği gerekçesiyle gözaltına alınan Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mert Kerim Ejder ve kardeşi Servet Ejder’in tutuklanması adam kayırma döneminin sona erdiğine işaret olarak gösteriliyor.

ADAM KAYIRMAYA SON MU?: Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mert Kerim Ejder ve kardeşi Servet Ejder’in tutuklanması, ‘adam kayırma’ döneminin sona erdiğini mi gösteriyor?

ADLİYE ÇALIŞANLARINDA UYUŞTURUCU
Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ve İstihbarat Şube’nin ortak çalışması sonucu eylül ayının son günlerinde düzenlenen operasyonda, adliyeden öğlen molasında çıkarak arabasına binen savcılık katibi gözaltına alındı. Polisler katibin aracında ve evinde metanfetamin (MET) isimli uyuşturucu madde buldu. Operasyonda ayrıca adliyede görevli bir kadın katip de polis tarafından gözaltına aldı. Kadın katibin gözaltına alınma işlemi Samsun Adliye Sarayı’nın yerleşkesinde gerçekleştirilirdi. Nöbetçi hakimliğe çıkarılan 2 katipten erkek olan katip tutuklanırken, kadın katip ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ARACINDA VE EVİNDE ZEHİRLE YAKALANDI: Samsun’da polisin adliyeden öğlen molasında çıkarak arabasına binen katip M.S.A.’ya düzenlediği operasyonda şahsın aracında ve evinde metanfetamin (MET) isimli uyuşturucu madde bulunmuştu. Nöbetçi hakim M.S.A.’nın tutuklanmasına karar vermişti.

BÜRO MEMUR-SEN TEMSİLCİSİ
Operasyon sonucu aracında yüklü miktarda uyuşturucuyla yakalanan ve tutuklanan savcılık katibinin adının M.S.A. olduğu öğrenildi. Tutuklanan katibin yakın zamana kadar hükümete yakınlığıyla bilinen Memur Sendikaları Konfederasyonu’na(Memur-Sen) bağlı Büro Memur-Sen’in Samsun Adliyesi İşyeri Temsilcisi olduğu da ortaya çıktı. M.S.A.’nın babası K.A.’nın da halen Büro Memur-Sen’de yönetim kurulu üyesi olduğu bilgisine ulaşıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.