Dolar 32,5169
Euro 34,9742
Altın 2.438,92
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

‘VATANDAŞLIK’ İSYANI!

Samsunlu bir vatandaş, 12 yıldır resmi nikahlı olduğu Gürcistan uyruklu eşine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alamadı. 3 çocuk sahibi Türk ve Gürcü çiftin bütün girişimleri sonuçsuz kaldı

‘VATANDAŞLIK’ İSYANI!
REKLAM ALANI
25 Aralık 2022 19:50

Samsun‘da Murat Şen(38) ve Mzıa Şen(36) çifti 2006 yılında Gürcistan makamlarında, 2010 yılında da Batum Türk Konsolosluğunda resmi nikah kıyarak evlendi. 2010 yılından beri eşine Türkiye Cumhuriyeti(TC) vatandaşlığı alamadığını ve bu uğurda 600 bin TL’ye yakın para harcadığını iddia eden Murat Şen, 8, 15 ve 17 yaşlarındaki çocuklarına ise Türk kimliği çıkartabildi.

PSİKOLOJİLERİ BOZULDU
Eşinin TC vatandaşı olmaması ve pasaportunun da süresinin dolması nedeniyle 2018 yılından bu yana zor günler geçirdiklerinin altını çizen Şen, yetkililere seslendi. 3 çocuğunun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmasına rağmen eşine kimlik çıkartamadığını ifade eden Murat Şen, son günlerde eşinin ve çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu, 17 ve 15 yaşındaki çocuklarının okulu bıraktığını ve annelerinin Gürcistan’a götürülüp, hapse atılmasından dolayı korku duyduklarını ifade etti. Eşinin dışarı çıkamadığı için çocukların işleriyle kendisinin ilgilendiğini, bu yüzden sabit bir işte çalışamayıp, serbest kaynakçılık yaparak geçimlerini zar zor sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Şen, eşi Mzıa Şen’e kimlik çıkması durumunda aile birliklerinin bozulmayacağını ve kendisinin sürekli bir işte çalışarak daha rahat geçinebileceklerini belirtti.

‘EŞİM, HİÇBİR YERDE YOK!’
Resmi makamlardan da sorunu çözemediğini dile getiren Murat Şen, “Kaymakamlığa gidiyorum, eşimi sistemde göremiyorlar. Belediyede sosyal hizmetlere gidiyorum, eşim yine görünmüyor. Hiçbir yerde eşim görünmüyor. Sadece kağıt üzerinde yazıyor. Gittiğimde eşimin hayatta olup olmadığını soruyorlar. Çocuklara kimin baktığını soruyorlar. Bu gibi durumlar ile sürekli karşılaşıyorum. Eşime bir türlü vatandaşlık alamıyoruz. Yıllardır biz bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Gürcistan’dan buraya geldiğimizden beridir bu sıkıntı devam ediyor. Yetkililerden bu sorunu çözmesini ve eşime kimlik verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.