Dolar 32,5065
Euro 34,8132
Altın 2.485,46
BİST 9.551,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

‘Vefa Ormanı’

Atakum Belediyesi, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle koronavirüs pandemisi sürecinde şehit olan kahraman sağlık emekçilerinin hatırasını yaşatmak için “Sağlık Çalışanları Hatıra Ormanı” oluşturdu

‘Vefa Ormanı’
REKLAM ALANI
15 Mart 2021 21:06

Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliğiyle, koronavirüs pandemisi mücadelesinde şehit olan kahraman doktor ve sağlık emekçileri için 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle oluşturulan “Sağlık Çalışanları Hatıra Ormanı” törenle açıldı.

Küçükkolpınar Mahallesi’ndeki 3 bin 600 metrekarelik alanda, 150 mimoza ağacı fidanının toprakla buluştuğu etkinliğe gerçekleştirilen dikim etkinliğine, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, İYİ Parti Atakum İlçe Başkanı Av. Selen Gülhan Çam, Samsun İl Sağlık Müdürü Vekili Uzm. Dr. Mehmet Kılınç, Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neşe Kangüleç, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Başkanı Dr. Işık Özkefeli, Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, sağlık çalışanları, belediye personeli ve mahalleli yurttaşlar katıldı.

‘385 SAĞLIK ŞEHİDİ’

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neşe Kangüleç, “Tıp Bayramı vesilesi ile burada sizlerle buluşmak, bizlerde güzel duygular yarattı. Ancak içinde bulunduğumuz pandemiden dolayı, sizler gibi 385 çok değerli hocamızı ve sağlık çalışanlarımızı yitirmenin üzüntüsü ile 14 Mart’ı bir bayram havasında kutlayamıyoruz. Bugün aramızda olmayan saygıdeğer hocalarımız ve sağlık çalışanlarımız adına birlikte 150 adet mimoza fidanı dikerek bir park yaratmak istedik. Gerçekleştirdiğimiz etkinlik, acılı ailelerin acısını dindiremez ancak onların yüzlerinde ufak bir tebessüm oluşturmak bize yetecektir. Daha iyi çalışma koşullarında ve can güvenliği endişesi yaşamayacağınız bir sağlık sistemi içerisinde emeğinizin karşılığını alabileceğiniz günler dilerken doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını kutlarım” diye konuştu.

“VEFA BORCUMUZ VAR”

Atakum Belediyesi ile Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi’ne gösterdikleri hassasiyet için teşekkür eden Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, “Bugün kaybettiğimiz sağlık şehitlerimize vefa için buradayız. Benzeri görülmemiş zamanlar yaşıyoruz.Mesleğimiz zor, mesleğimiz kutsal, mesleğimiz fedakar. Bu dönemde yüzlerce doktor ve sağlık çalışanını kaybettik. Yaşatmak için savaşan ve bu uğurda ölenlere karşı saygı ve vefa bizim borcumuzdur. Bu park da bunun bir sembolüdür. Pandeminin başından beri covid19’un bir meslek hastalığı olması gerektiğini dile getirdik. Dünya Sağlık Örgütü’nün ısrarla önerdiği ve 130 ülkenin de kabul ettiği bu durum maalesef ülkemizde yasalaşmadı. Göstermelik hastalığını mesleğini icra ederken kaptığını ispatlamayı gerektiren bir genelge çıkarıldı.Salgınla mücadele ederken covid19 nedeniyle vefat eden sağlık çalışanlarının geride bıraktıkları aileleri için covid19 meslek hastalığı olarak tanınmalı ve yasalaşmalıdır. Bu onlara hepimizin vefa borcudur.Bu direnişte şehit olan sağlıkçılarımıza vefa için bu organizasyonu sağlayan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’ye, Atakum Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’ne ve Başkanı Neşe Kangüleç’e çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘YÜZYILIN KAHRAMANLIĞINI ORTAYA KOYDULAR’

OMÜ Rektörü Prof Dr. Prof. Dr. Yavuz Ünal ise 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle sağlık çalışanlarına şükran, saygı ve minnettarlığını ileterek başladığı konuşmasında, “Doğrudan veya dolaylı olarak, bu süreçte ülkenin içerisinde bulunduğu, insanlığın karşı karşıya olduğu salgınla mücadele noktasında, kendi varlıklarını hiçe sayarak, kendi sağlıklarını ve özel hayatlarını hiçe sayarak tıpkı cephedeki bir asker gibi üzerine düşen yükümlülüğü fazlasıyla yapan sağlık çalışanlarımızın; işin doğrusu bir destan yazdıklarını, artık okunacak bir destanlarının var olduğuna inanıyoruz. Bu sadece bugün açısından değil, bundan sonraki süreç açısından da geriye dönüldüğünde belki ders kitaplarında okunacak. Çiçeklerin arasında mimoza benim çok sevdiğim ve özel tuttuğum bir çiçektir. Yani özel bir mesleğe özel bir bitki türünün seçilmesi ve onunla temsil edilmesi yıllar sonra bile bu şartlarda zor şartlarda kutlanan bu bayramda oluşturulan sembolik bir değeri olacağını düşünüyorum. İnşallah bir sonraki bayramı bayram olarak kutlarız” sözlerini kaydetti.

‘SAĞLIKÇILARIMIZ DESTEN YAZIYOR’
Sağlık çalışanlarının Çanakkale’de, İstanbul’un işgalinde yazdığı destanı bugün koronavirüs sürecinde devam ettirdiklerini söyleyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Tıbbiyelerin tarihinde onur, haysiyet ve şeref var. Düşünebiliyor musunuz? Dünyayı ve sağlık çalışanlarının hizmet alanlarındaki eğilimlerini izliyoruz. Günlerce aylarca evine gitmiyor. Küçük çocuğunu görmüyor, otelde yatıyor. Her gün hastaneye gittiğinde virüs kapabileceğini peşinden ölebileceğini de biliyor. Buna rağmen gidiyor. Bunun adı şehitlik değilse nedir?
Bugün yaptığımız yetmez. Hastanede mikrop kapabileceğini, bir süre sonra vefat edebileceğini ve ölebileceğini bile bile çocuğundan, eşinden, evinden vazgeçerek koşa koşa hizmete giden sağlık çalışanlarının bu konudaki hakkı teslim edilmeli. Üstelik şartlar böyleyken, sağlık çalışanlarına şiddet uygulamak ne demek? Dilerim hocalarımız şevkli, güçlü, geleceğe umutla bakabilen ülkenin bağımsızlığına sahip çıkabilen tıbbiyeliler yetiştirirsiniz.” dedi.

 

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.