Dolar 32,5591
Euro 34,9937
Altın 2.426,11
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

YAĞMUR YAĞDI BÖYLE OLDU!

Karadeniz’de havaların serinlemesiyle balıkçıların ağlarına takılmaya başlayan palamut tezgahlarda yerini aldı. Samsun’da yaklaşık 1 kiloluk palamutlar 70 liradan satıldı

YAĞMUR YAĞDI  BÖYLE OLDU!
REKLAM ALANI
7 Eylül 2022 19:06

Bu sene palamut bolluğu bekleyen balıkçıların yüzünü 2 gündür yağan yağmurun ardından çıkan palamut güldürdü. Tanesi 70 liradan satılan yaklaşık 1 kiloluk palamutlara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

YAĞMUR YAĞDI BÖYLE OLDU
Yağmurun yağmasının palamut balığının yüzeye çıkmasında önemli bir rol oynadığını ifade eden balıkçı esnafı Yasin Akyüz, “Bu sezon palamudun bol olmasını bekliyoruz. İnşallah bu sene palamut bol olur ve herkes bu sene palamuda doyar. Yağmurun yağması palamut balığının çıkmasında önemli rol oynadı. Çünkü palamut balığı yüzeyde yağmurla besleniyor. Yağmurun yağması palamudun büyük olmasına yol açtı. Şu anda palamudu 70 liradan satışa çıkardık. Ancak palamut bol olursa fiyatlarda azalma olur. Palamut bol çıkarsa tanesi 30-35 liralara kadar düşebilir” dedi.

VATANDAŞLAR ÇOK MEMNUN
Palamudun lezzetli olacağını düşündüğünü ancak biraz pahalı olduğunu söyleyen vatandaş Yüksel Gün, “Palamudun kilosunun 70 liradan satılması bana biraz pahalı gibi geldi. Ancak palamut buradan çok güzel görünüyor ve lezzetli olacağını düşünüyorum. Şuanda tek temennim fiyatlar düşmesi. Yoksa bu sene palamuda hasret kalabiliriz” şeklinde konuştu.

FİYATLAR DAHA UYGUN OLURSA
Bu sene palamudun bol olmasını temenni eden vatandaş İslam Uzun ise “Şuanda paramızın yettiği kadar palamut balığından almaya geldik. Bu sene daha bol ve lezzetli olmasını bekliyoruz. Ancak fiyatların da daha uygun olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.