Dolar 32,3276
Euro 35,0275
Altın 2.284,06
BİST 8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Yalancı Bahar Mı Geliyor

Yalancı Bahar Mı Geliyor
REKLAM ALANI
16 Şubat 2016 15:07

Son 60 yılın en sıcak gününün yaşandığı Samsun’da termometreler 27.1 dereceyi görürken, bazı vatandaşlar serinlemek için denize girdi.
Son yılların en sıcak Şubat ayının yaşandığı Samsun’da bazı meyve ağaçları mevsimi şaşırarak çiçek açtı.
Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 15 derece üzerinde seyreden Samsun’da yazdan kalma günler yaşanıyor. 10 Şubat’tan itibaren etkili olan yüksek basınç sonucu hava sıcaklığı bugün 27.1 dereceyi gördü. Nemin de etkisiyle yaz gibi sıcaklık hissedilirken, bazı meyve ağaçları mevsimi şaşırdı. Erken çiçek açan erik ağaçları ve bazı süs bitkileri, görenleri şaşırttı. Sıcak havalarda dışarı çıkan bazı vatandaşlar, Şubat güneşinin tadını çıkardı. Sıcaklıkların olduğu dereceden daha fazla hissedilmesiyle beraber mültecilerden oluşan 15 kişilik grup, kendilerini Karadeniz’in soğuk sularına bıraktı. Samsun sahilinde köprülerden denize atlayan mülteciler, ilginç görüntüler oluşturdular.

ASAR: “SON 60 YILIN SICAKLIK REKORU BUGÜN KIRILDI”
Sıcak hava rekorunun kırılacağını haftalar öncesinden duyurduklarını belirten Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, “Samsun’da 1955 yılında 19 Şubat tarihinde 26.5 derece ile en sıcak Şubat günü yaşanmıştı. Bugün itibari ile Samsun’un merkez ilçelerinden biri olan Tekkeköy’de saat 12.37’de bu rekor egale edildi. Saat 13.00 itibari ile de son 60 yılın Şubat ayı sıcaklık rekoru 27,1 derece ile kırıldı. Yarın hava sıcaklığının daha da artacağını tahmin ediyoruz” dedi.
Havaların yarından itibaren 10-15 derece soğuyarak mevsim normallerine dönmesi bekleniyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.