Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

‘YAŞATAN ŞEHİRLER İNŞA EDİYORUZ!’

Samsun’da, OMÜ’de düzenlenen sempozyumda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Estetik, sürdürülebilir ve yaşatabilecek şehirler oluşturuyoruz” dedi

‘YAŞATAN ŞEHİRLER  İNŞA EDİYORUZ!’
REKLAM ALANI
10 Aralık 2023 14:24 | Son Güncellenme: 10 Aralık 2023 14:35

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Konut üretmenin sadece sağlıklı konut üretiminden ibaret olmadığı anlayışıyla hareket ediyoruz. Aynı zamanda estetik, sürdürülebilir, kendi kimliğine katkı sunabilecek, sadece yaşanabilecek değil, yaşatabilecek şehirleri oluşturmaya başladık” dedi.

Çiğdem Karaaslan, OMÜ'de konuştu:

 

‘ŞEHİRLERİN CİDDİ PROBLEMLERİ VAR’
Çiğdem Karaaslan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nce(OMÜ) düzenlenen, ‘Şehir ve İnsan’ sempozyumunda, AK Parti’nin, 2002 yılından itibaren belediyeleri devralmasıyla altyapısı ve üstyapısıyla şehirleri yaşanabilir hale getirmeye başladığını söyledi. Şehirlerin yaşanabilirlikle ilgili ciddi problemleri olduğuna işaret eden Karaaslan, “Adını, ‘Yaşanabilir şehirler’ koyduğumuz, yaşanabilirliği merkeze aldığımız bir süreç başlattık. Bu süreçle birlikte hızla konutlar üretmeye başladık. Çünkü özellikle sosyal açıdan konuta ulaşmayla ilgili sıkıntısı olan Türkiye’de bu hayali gerçeğe dönüştürmek için TOKİ hızla yeni konutlar üretti” diye konuştu.

Çiğdem Karaaslan, OMÜ'de konuştu:

SADECE KONUT ÜRETMEKLE OLMAZ…
Zaman içinde bakış açılarına, güncellemeler, değişimler, dönüşümler yaptıklarını dile getiren Karaaslan, “Konut üretmenin sadece sağlıklı konut üretiminden ibaret olmadığı anlayışıyla hareket ediyoruz. Aynı zamanda estetik, sürdürülebilir, kendi kimliğine katkı sunabilecek, sadece yaşanabilecek değil, yaşatabilecek şehirleri oluşturmaya başladık. Bugün biz yaşatan şehirleri konuşuyoruz. Dolayısıyla bugün sadece tarihi korumak üzerinden değil, koruyarak yaşatmak ve aynı zamanda yeni ortaya koyduğumuz bütün projeleri bir eser niteliğine kavuşturmak gibi bir ideale sahibiz” dedi.

Çiğdem Karaaslan, OMÜ'de konuştu:

DEĞİŞEN İHTİYAÇ VE BEKLENTİLER
Zaman içinde Türkiye’de ihtiyaçların ve beklentilerin değiştiğini vurgulayan Çiğdem Karaaslan, “Artık şehirlerimiz gecekondularla anılan şehirler değil, farklı alanlardaki konut çeşitliliğine sahip olan şehirlerimiz oldu. Bunları her zaman mimarlarımız, şehir plancılarımız, peyzaj mimarlarımız, kentsel tasarımcılarımızla yaptık, yapmaya da özen gösteriyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Çiğdem Karaaslan, OMÜ'de konuştu:

 

‘YARADAN’DAN ÖTÜRÜ SEVDİĞİMİZ İÇİN…’
Çiğdem Karaaslan, dünyada ve Türkiye’de son yıllarda iklim değişikliğinin, siyasetin merkezine geldiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Öyle bir süreç ki bu, bazen bir ülkenin ya da ülkelerin toplamda verdiği katkı bir şeyleri değiştirmeye yetmiyor ama bazen bir bireyin hayatında gerçekleştirdiği değişiklik büyük dönüşümü başlatabiliyor. Yeni bir yaşam tarzı belirlemek gerekiyor. Kimileri bazen bunu biraz korkutucu olarak ifade ediyor ama biz yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevdiğimiz, doğadaki tüm canlıların da yaşam hakkı olduğu için doğamıza sahip çıkmak zorundayız. Doğada birlikte yaşamak anlayışını gerçek anlamda gerçekleştirmeliyiz. Dolayısıyla kaynaklarımızı verimli kullanmak zorundayız. Bunu başarmak için tüketmeden kullanma alışkanlıklarını geliştirmek durumundayız. Sadece ihtiyacımız olduğu, sadece yettiği kadarını kullanıp gerisi konusunda görmediğimiz, tanımadığımız, bilmediğimiz herkesin hakkı olduğunu bilmek zorundayız.”

Çiğdem Karaaslan, OMÜ'de konuştu:

REKTÖR ÜNAL’DAN DEĞERLENDİRME
OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ise bugünün Türkiye’sinde, insanların yaşam alanı olan şehirlerin, yeni bir vizyonla geliştirildiğini anlatarak, “Özellikle iklim değişikliği adını sık sık duyuyoruz. Bugün gelinen noktada şehirlerin eski ruhunun korunduğu, insanın doğasına uygun, doğayı terk etmeden, doğayı koruyarak geliştirildiğini biliyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.