Dolar 32,5106
Euro 34,9119
Altın 2.421,46
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

‘Yeşil Altın’ 9,5 liradan satılıyor

Türkiye’nin ‘Yeşil altını’ Giresun sahili boyunca serilerek kurumaya çıkartıldı. Satışa sunulmadan önce hem kurutulan hem de son ayıklama işlemi yapılan fındıkta fiyatlar ise üreticiyi memnun etmiyor. Giresun, serbest piyasada ise fındık 9 lira ile 9,5 lira arasında satılıyor

‘Yeşil Altın’ 9,5 liradan satılıyor
REKLAM ALANI
3 Eylül 2017 18:06

1,5 Ton fındığı olduğunu ve bu sene küllenme hastalığından fazla bir zarar görmediğini belirten fındık üreticisi Hasan Ağılgaz, “TMO şuan alımlarına başlamadı bizde başvurduk ve bize 6 Eylül gününe randevu verdi. TMO’nun piyasaya girmesi üretici için daha avantajlı yoksa tüccarın elinde kalsa zaten daha da aşağılarda fiyat olurdu. Buna rağmen fındığın fiyatı yetersiz bu kadar olmamalıydı diye düşünüyorum. Ben görüşüm en azından 13 lira fiyat açıklanmasıydı” dedi.

 

Emanete verilen fındıkların fiyatların aşağı gelmesinde büyük etkisi olduğunu ifade eden Ağılgaz, “Emanete verilmesi konusunda kesinlikle karşıyım. Giresun Ticaret Borsası’nın Lisanslı Depoculuk adıyla alımlara başlayacak yakın bir zamanda. Ben burada üreticilerimize sesleniyorum emanete vereceklerine gitsinler Lisanslı Depoculuğa bıraksınlar” şeklinde konuştu.

Fındık fiyatı konusunda yazılı bir açıklama yapan Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman, “Fındık şuan için serbest piyasada 9 lira ile 9,5 lira arasında satılıyor. Burada tüccarlarımız daha vicdanlı olmalılar çünkü Giresun’da fındığın maliyeti resmi olarak 9,75 lira olarak belirlendi. Bu maliyet ve bu fındık fiyatı hiç uyuşmuyor üreticimiz revizyona gidilmesini istiyor. Bu verilen fiyatlar açıkçası çok komik. Üreticimize çağrımızdır fındığınızı emanete vermeyin çünkü emanete verilen fındıklar kesinlikle piyasa fiyatlarını olumsuz yönde etkiliyor” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.