Dolar 32,4390
Euro 34,7386
Altın 2.446,03
BİST 9.909,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

‘YOKTAN VAR ETMEYE ÇALIŞIYORUZ’

Atakum Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci başkanlığında gerçekleşti

‘YOKTAN VAR ETMEYE ÇALIŞIYORUZ’
REKLAM ALANI
5 Nisan 2021 20:46

Koronavirüsle mücadele önlemleri kapsamında Atakum Belediyesi Kültür ve Eğlence Merkezi’nde sosyal mesafe kuralları uygulanarak yapılan toplantıda, Atakum Belediyesi 2020 Faaliyet Raporu ile Atakum Belediyesi 2020 Yılı Denetim Komisyonu Raporu görüşüldü. Gündem maddeleri ise oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi.

“YENİ KREDİYLE BORÇLAR YAPILANDIRILDI”
Atakum Belediyesi 2020 Meclis Denetim Komisyonu Raporu’nda Atakum Belediyesi’nin 2020 yılı mali geliri gerçekleşmesi 125 milyon 472 bin 502 lira 98 kuruş olarak belirtildi. 2020 yılı mali giderinin gerçekleşmesi ise 149 milyon 647 bin 979 lira 62 kuruş olarak raporda yer aldı. Komisyon raporunda, Atakum Belediyesi’nin 31.12.2020 yıl sonu itibarıyla borç tablosu toplamı ise 180 milyon 932 bin 464 lira 29 kuruş olarak ifade edildi.

‘KREDİLERİ BORÇ YAPILANDIRMASINDA KULLANDIK’
Atakum Belediyesi 2020 Faaliyet Raporu ile Atakum Belediyesi 2020 Yılı Denetim Komisyonu Raporu hakkında meclis üyelerinin görüşlerini dinleyen Başkan Deveci, 2020 yılı raporunu değerlendirdi:”Hepinizin bildiği temel konuların altını çizmek istiyorum.
Atakum Belediyesi borç yüklü, gelir kaynakları epey azaltılmış bir belediye. Atakum Belediyesi’nin bütçesi daha çok inşaat sektörü ve onun altyapılarından oluşturulmuş. İçinde bulunduğumuz koşullar nedeniyle bu gelirlerde de bir azalma oldu. Bizim 2 yıldır İller Bankası’ndan bağlı kredi veya Fen İşleri Müdürlüğü alanına giren çalışmalar için aldığımız kredi miktarı 4 milyon TL. Özel bankalardan aldığımız krediler var. Bu kredilerin de önemli bir bölümünü borç yapılandırması için kullandık. Birçok bankaya borç vardı.Vadesi gelmiş olan küçük borçları kapattık. Bu işlemler sayesinde belediyenin 6 milyon TL’ye yakın faiz kazancı oldu” dedi.


‘BİRLİKTE KARAR VERECEĞİZ’
Atakum Belediyesi’nde personel yükü olduğunu söyleyen Başkan Deveci, “Buna birlikte çözüm üretelim. Bütçemizin yüzde 40’ından fazla miktarını personel giderleri oluşturuyor. Burada hem siyasi hem de kent adına bir irade gerekir.Kentin bütçesini doğru kullanma iddiası olan bir meclisin ortak kararı olması lazım. ‘Personel fazlamız var, bütçemiz sınırlı; belediye bir karar verecekse, siz meclis üyelerini de bu karara ortak edeceğim.Kimsenin ekmeğine mani olmadan, var olan sorunların üzerine sorun eklemeyen, Atakum’da huzurun bozulmasına neden olmayan bir sistemi sürdürülebilir kılmaya çalışıyorum. Baştan beri de söylüyorum; bu konuda sizden destek bekliyorum” diye konuştu.

ÖNCEKİ DÖNEM BAŞKANLARINA ÇAĞRI
Başkan Deveci, kredi taleplerine devam edeceklerini belirterek, “Esnaf borcunda istediğimiz hızda gidemiyoruz. Önceki dönemde 4-5 milyon civarında bir borç ödeyebilmişiz. Yaklaşık 30-35 milyon TL kadar esnafa borcumuz var. İddialı ve kararlı olduğum, her meclis altını çizdiğim yerlerde bir eksiğimi bulursanız, doğru bir cümle kurarsanız gereğini hemen yaparım.Bunu ben daha ilk günlerdeyken bir önceki belediye başkanına bu çağrıyı yapmıştım. ‘Gel birlikte yönetelim. Benim bilemediğim, benim yapamadığım yerleri sen söyle. Ben bu işi düşünmemişim ama önceki belediye başkanımızın önerisi ile bunu yapıyorum derim’ demiştim. O sözüm devam ediyor. Yoktan var etmeye çalışıyoruz. Çok zor bir dönemi yönetiyoruz. Herkesin desteğine ihtiyacımız olduğunu bir kez daha tekrar ediyorum” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.