Dolar 32,3694
Euro 34,9629
Altın 2.325,75
BİST 9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

‘Yöre halkı tedirgin olmasın’

MİMSAN Grup, bacasından çıkan buhar nedeniyle tepki alan Çarşamba’daki biyokütle santrali ile ilgili yaptığı açıklamada, “Temiz enerji için bu testler gerekli. Bacadan çıkan su buharı” açıklamasında bulundu

‘Yöre halkı tedirgin olmasın’
REKLAM ALANI
6 Ocak 2021 16:03

Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde kurulumu devam eden Oltan ve Köleoğlu Enerji’ye ait (OKE) biyokütle enerji santralinin test çalışmalarında bacadan çıkan su buharı nedeniyle bazı kesimler tepki gösterdi. Bunun üzerine santrale gelen ve dünya çapında biyokütle enerji santrallerinin kazan kurulumunu yapan MİMSAN Grup tarafından yapılan incelemelerde yöre halkına konuyla ilgili bilgi verildi.

TEMİZ ÇEVRE VE KYOTO PROTOKOLÜ
Temiz enerji için bu tür testlerin gerektiğini ve bacadan çıkanın su buharı olduğunu ifade eden MİMSAN Grup yetkilileri, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“MİMSAN Grup olarak temiz enerji sistemleri dizayn etmek ve KYOTO PROTOKOLÜ’nün gereklerini sağlayacak şekilde çalıştıklarını, dünyanın her tarafında temiz enerji için biyokütle enerji santrallerini (BES) kurmaya başladık. Çevre adına sorumluluk üstlendik. Orman ve tarım atıklarını temiz enerjiye dönüştürmeyi, enerjiye ayrılan bütçenin cari açığa etkisini en aza indirmeyi hedefledik. Yakma ve enerji sistemleri üreten 36 yıllık bir deneyime sahibiz. 1983 yılında başladığı kazan üretimi ile ısı teknolojisi ve enerji sektöründe örnek proje ve uygulamalarıyla öne çıkan firmamız, teknolojimiz atıktan enerji alanında yerli teknolojinin öncü markasıdır.

YÖRE HALKI TEDİRGİN OLMASIN
Firmalar geliştirdiği atık bertaraf teknolojileri ile sıfır atık hamlesi hedefiyle, yerli ve milli üretim için canla başla çalışıyor. Çarşamba OKE Biyokütle Enerji Santrali’nde test uygulamasında ortaya çıkan su buharının yöre halkını tedirgin etmemesi gerekir. Sistemde oluşabilecek sıkıntıları görmek, gerekli çözümleri üretmek ve sistem devreye girdiğinde olumsuz bir durum ile karşılaşmamak adına yapılan deneme çalışmalarında karşımıza çıkan veriler raporlanmıştır. Bu doğal bir ön hazırlıktır. Yapılan işlemin doğaya ve çevreye zararı bulunmayıp, havaya salınan olan temiz su buharıdır. Testler tamamlanıp bu ekipmanlar koordineli çalışarak rejim sağlandığında kesintisiz temiz enerji üretimi gerçekleştirilecektir.”

MİMSAN Grup ayrıca, Çarşamba’daki biyokütle enerji santralinde yapılan çalışmanın ‘temiz enerji testi’ olduğunu ifade etti.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.