Dolar 32,5696
Euro 34,9457
Altın 2.426,61
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Yörükler Mahallesinde Protesto Devam Ediyor

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde yapımı devam etmekte olan Kuş Cenneti Projesi kapsamında Galaric Ormanı Kenarında tapulu arazisi olan bir köylünün arazisine el koyarak gözetleme kulesi yaptığı iddia ediliyor.

Yörükler Mahallesinde Protesto Devam Ediyor
REKLAM ALANI
18 Şubat 2016 14:28

 

Galaric Ormanı Kıyısında Köylülerin tapulu arazisi olan alanı tel örgüler, iddiaya göre gece Jandarma ekipleri tarafından söküldü ve sabaha kadar başlarında beklendi.

Tapulu arazilerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından işgal edildiğini belirten köylüler, “Bizim tapumuz 37 bin 205 dönüm olarak geçer. Biz gecekonducu değiliz. Biz bu yerleri paranın para zamanı 145 bin liraya aldık. Biz burada işgalci değiliz, Suriyeli de değiliz. Biz vatanımızın, toprağımızın üzerindeyiz. Yörükler’in 6 bin nüfusu var. Burada toplam 2 bin 500 yerin Tapu Kadastro ile mahkemesi devam ediyor. Bizim yerimize müdahale etme şansları yoktur. Şu anda bu yerler bizim tapumuz  altındadır. Biz işgalci değiliz, bu toprakları biz alın teri ile  almışız. Biz para verdik yerimizi aldık ama şu anda Büyükşehir Belediyesi bizi buradan çıkartmak istiyor. Valimiz şöyle bir gelip de bizimle konuşsa daha iyi olmaz mı? Bizi insan yerine koymuyorlar. Biz karşımızda muhatap bulmak istiyoruz. Bize yazılı beyanda bulunurlarsa biz yine onları geri çevirmeyiz” dedi.

Eski Yörükler Belediyesi Belediye Başkanı 73 yaşındaki İsa Eroğlu ise, “Atalarımız Nebiyan Yaylası ile bura arasında gidiş geliş yapıyorlarmış. Kışın burası ormanlık olduğu için sıcak oluyor diye hayvanları barındırmak için bu bölgeye geliyorlarmış. Yıllardır biz bu topraklardayız” diye konuştu.
Yörükler Mahallesi’nden Kuş Cenneti’ne giden yolu protesto amacıyla  bir süre trafiğe kapatan vatandaşlar, daha sonra olaysız ve sakin bir şekilde dağıldı.

ÇAKIR: “ÇİTLERİ YIKTIĞIMIZ YER, KÖYLÜLERİN YERİ DEĞİL”
Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır ise, “Bizim çitleri yıktığımız yer köylülere ait  değil. Kuş Cenneti arazisi üzerinde bulunan ‘kıl çadırı’ kış vesilesiyle kaldırmıştık. Bazı vatandaşlar da bizim çadırı kaldırdığımız yeri traktörle sürerek çit ile çevirmiş. Biz hazineye ait olan bu yerin çitlerini söktük. Olayın eski yıkımlarla ve diğer vatandaşlarla ilgisi yoktur. Olay bundan ibarettir” ifadelerini kullandı.

 

 

bafra kuş cenneti3

bafra kuş cenneti4

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.