Dolar 32,3902
Euro 34,7989
Altın 2.411,08
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

YSK ‘referandum’ kararını açıkladı!

YSK CHP’nin yaptığı başvuruyu reddetti.

YSK ‘referandum’ kararını açıkladı!
REKLAM ALANI
19 Nisan 2017 18:33

Yüksek Seçim Kurulu tarafından CHP’nin referandum iptaline ilişkin başvurusu reddedildi. Oylamada 10 üye ret oyu verirken 1 üye kabul oyu kullandı. CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin sözlerinin ardından TBMM’de basın toplantısı yapan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP’ye toplumun değişik kesimlerinden böyle bir öneri geldiğini söyledi. Ancak Gök, sine-i millete gidip gitmeyeceklerini şöyle anlattı:  “Toplumun büyük kesiminde çok büyük öfke görülmektedir. Toplumun değişik kesimlerinden CHP’ye böyle bir öneri de gelmiştir. CHP toplumun değişik kesimleriyle istişarelerin sürdürmektedir. Fakat MYK’da yapılan değerlendirmelerde böyle bir kararın uygun olmayacağı kararına varılmıştır. CHP elindeki bütün meşru imkanları kullanarak Gazi Meclisi sonuna kadar koruma kararı içerisindedir.

CHP MECLİS’TEN ÇEKİLECEK Mİ? SORUSU GÜNDEME GELMİŞTİ

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, öğlen yaptığı açıklamada “İlan edilen bu referandumun sonucunu tanımıyoruz” demişti. Böke’nin ”Bunun için demokratik tüm haklarımızı kullanacağımızdan şüphemiz olmasın. Her türlü deyince Meclis’ten çekilmekten de çalışmaya devam etmek de buna girer” ifadeleri CHP Meclis’ten çekilecek mi? sorusunu gündeme taşımıştı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.