Dolar 32,5697
Euro 34,9942
Altın 2.451,49
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

YÜREKLERİ YAKTI!

Amasya’daki trafik kazasında hayatını kaybedenler arasında yer alan Özgür Karataş, Samsun’da sadece yakınlarını değil tiyatro camiasını da büyük üzüntüye boğdu

YÜREKLERİ YAKTI!
REKLAM ALANI
21 Kasım 2022 16:14 | Son Güncellenme: 21 Kasım 2022 17:25

Amasya’nın Merzifon ilçesinde katliam gibi bir kaza yaşandı. Baş Belası tiyatro oyununun oyuncularının içinde bulunduğu minibüs, aynı yöndeki kamyona arkadan çarptı ve kazada 3 kişi hayatını kaybetti. Kazada yaşamını yitirenlerden biri de Özgür Karataş oldu.

DÜŞEVİ OYUNCULARI YASTA: Samsun Düşevi Oyuncuları Genel Sanat Yönetmeni Cem Kaynar, “Özgür gerçek bir tiyatro emekçisiydi. Çok üzgünüz” dedi.

KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİYDİ
Samsun il kültür ve turizm müdürlüğü’nde görev yapan tiyatro organizatörü Özgür Karataş, Samsun’un ünlü tiyatrosu Düşevi’nin bugünlere gelmesinde de büyük pay sahibi aynı zamanda.

DÜŞEVİ OYUNCULARI’NIN EMEKÇİSİ
Samsun Düşevi Oyuncuları’nın Genel Sanat Yönetmeni Cem Kaynar, Özgür Karataş’ı kaybetmenin büyük acısını yaşadıklarını söyledi. Karataş’ın bir dönem tiyatrolarında oyuncu olarak görev aldığını da söyleyen Cem Kaynar, “Acımız çok çok büyük. Gerçek bir tiyatro emekçisiydi” dedi.

‘TİYATROMUZA ÇOK EMEĞİ OLDU’
Cem Kaynar konuyla ilgili ilk olarak resmi sosyal medya hesaplarından, şu açıklamayı yaptı:

“Çocukluğunu, gençliğini, yuva kurmasını bildiğim, Canım Kardeşimiz, Tiyatromuzun Emekçisi, Kurucularımızdan Sabri Ağabeyin Oğlu, Uygar Kardeşimin ikizi, Duygu ve Ahunun biricik kardeşi, Tiyatromuzda çok emeği olan Özgür Karataş vefat etmiştir. Son turne günü Jest Tiyatro’nun Baş Belası adlı oyunun Çorum gösterimi sonrası gece yarısı Merzifon yakınında ekibi taşıyan araç kaza yapmış. Özgür ile beraber, Jest Tiyatro Sanat Yönetmeni benim de tanıdığım Tolga Güleryüz ve Burak Topçu vefat etmiştir. Mekanları cennet olsun. Yaralılara acil şifalar dilerim.”

CENAZE TÖRENİ YARIN
Cem Kaynar daha sonra yaptığı açıklamada ise Özgür Karataş’ın cenazesinin 22 Kasım Salı günü(yarın) saat 10.30’da evinin önünde helallik aldıktan sonra, öğlen namazına müteakip Kıranköy Mezarlığı içerisindeki camide kılınacak cenaze namazı ile Derecik Mezarlığı’na defnedileceğini duyurdu.

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.