Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

YÜRÜYEREK ÇIKTI!

Samsun’da bilinci kapalı şekilde hastaneye gelen 7 yaşındaki Gürcistan vatandaşı Eleniko Bagnasvalı, 1 yıl boyunca uygulanan tedavi sonrasında hastaneden yürüyerek çıktı

YÜRÜYEREK ÇIKTI!
REKLAM ALANI
6 Şubat 2021 19:27

7 yaşındaki Eleniko Bagnasvili, 21 günü yoğun bakımda olmak üzere toplamda 55 gün hastanede yattı. 1 yıla yakın süre de fizik tedavi gördü. Geçirdiği beyin iltihabı ve komplikasyonlarıyla mücadele eden Gürcü çocuk, ilk aylarda sadece burnundan bir tüple beslendi. Kendi başına boynunu doğrultmayı ve oturmayı bile başaramadı, ancak hayat azmiyle imkânsızı başardı. Doktorlarının tabiriyle bir inanılmazı gerçekleştirip 1 yıl sonra sağlığına kavuşmayı başardı.

MEDİCAL PARK SAMSUN’DA TEDAVİ
Batum’da yaşayan Eleniko Bagnasvili, ülkesinde geçirdiği rahatsızlık sonrasında önce Rize’de bir devlet hastanesine, ardından da çocuk yoğun bakım ihtiyacı olması nedeniyle VM Medical Park Samsun Hastanesi’ne kaldırıldı. 1 Ocak 2021 tarihinde koma durumunda hastaneye yatan minik hasta, Çocuk Nörolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hülya İnce tarafından tedaviye alındı. Yapılan tetkikler sonucunda menenjit ve beyin iltihabı bulguları saptanan hasta, 21 gün yoğun bakımda kaldı. Tedavisinin ilk günlerinde kendi başına yürüyemeyen, baş kontrolünü sağlayamayan ve burnundan tüple beslenmek zorunda kalan hasta, doktorlarının da yoğun çabasıyla bir inanılmazı gerçekleştirip hayata tutundu. 21 günü yoğun bakımda olmak üzere 55 gün hastanede kalan, geçirdiği beyin iltihabı üzerine enfeksiyon tedavisi de gören Bagnasvili, 1 yıl süren tedavi sonrasında hastalığını yenmeyi başardı.

VİTAMİN KOKTEYLİ TAKVİYESİ
Gürcistan uyruklu hastaya uygulanan tedavi hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Hülya İnce, “Bize geldiğinde bilinci kapalıydı, etrafıyla bir ilgisi yoktu. Vücudunda kasılmaları vardı, ağızdan beslenemiyordu, tam bir koma halindeydi. Şikâyetleri hastaneye yatmadan 2-3 gün önce yüksek ateş ve öksürük şeklinde başlamıştı. Hastaya 21 gün süren yoğun bakım sürecinde uyguladığımız enfeksiyon tedavisi, epilepsi tedavisi ve vitamin kokteyli takviyesi ile birlikte bilincini açmayı başardık” dedi.

Ağız yoluyla beslenemeyen, başını dahi dik tutamayan hastalarını burundan takılan bir tüp yardımıyla beslenir şekilde servise aldıklarını belirten Dr. Öğr. Üyesi Hülya İnce, “1 Ocak 2020’de komaya girip 21 gün yoğun bakımda kalan hastamız, Ocak 2021’de bağımsız yürüyebilen ve konuşabilen bir çocuk haline dönüştü” diye konuştu.
İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.