Dolar 32,3659
Euro 34,7871
Altın 2.395,33
BİST 10.258,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

‘YÜZÜNÜZ HİÇ KIZARMADI MI?’

Samsun’da bir araya gelen Bağımsız Büro Emekçileri Sendikası(SES) üyeleri, vergi dairesi başkanlığı önünde ‘promosyo’ ihalesine sert tepki gösterdi

‘YÜZÜNÜZ HİÇ KIZARMADI MI?’
REKLAM ALANI
18 Ekim 2023 18:36

Samsun’da bir araya gelen BES Şubesi üyesi bir grup, yaptıkları açıklama ile dünya üzerindeki savaşlara, hayat pahalılığına, ekonomik krizlere tepki gösterdi, ayrıca Samsun Vergi Dairesi’nin yapmış olduğu ‘promosyon ihalesi’ne sert teqki gösterdi.

İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞI
Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı önünde bir araya gelen BES üyeleri adına açıklamada bulunan Yılmaz Tuluk, sözlerine, “Yüzlerce çocuğun hayatını kaybettiği, binlerce kadının yaralandığı, onbinlerce insanın ve canlının evinden olduğu İsrail ve Filistin arasındaki sıcak savaşının sonuna kadar karşısındayız. Dünya üzerinde farklı din, dil, ırklarla beraberce yaşamalıyız. Savaşa hayır” diyerek başladı.

GENÇLER, KADINLAR, KAMU EMEKÇİLERİ
Türkiye’de ekonomik krizin gittikçe derinleştiğini iddia eden Yılmaz Tuluk, şöyle devam etti.

“Kriz derinleştikçe derinleşiyor nereye gittiğimiz belli değil en son MTV vergisinin de reddiyle çöküntü devam ediyor hayat pahalı kredi kartları patlak icralar doldu taşıyor. En çok geleceğimiz olan çocuklar, gençler kadınlar ve biz kamu emekçileri ekonomik krizden etkileniyor. Yaşama hakkımız elimizden alınıyor şiddet olayları ve intiharlar çoğalıyor.

SAMSUN VERGİ DAİRESİ’NE TEPKİ
Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı, Aralık 2022 tarihinde promosyon sözleşmesinin bitimine 6 ay kala, ekonomik koşullar göz önünde bulundurulduğunda, diğer kamu kurumlarının promosyon sözleşmelerinin bitmesine kısa bir dönem kala yeniden anlaşma için ihaleye çıkmıştır. Aralık ayında yapılan ihalede, bankalar ve kurumumuz uzlaşma sağlamadığı için ihale işlemi geçerli olmamıştır. Aralık ayında yapılan promosyon ihalesinde bankaların teklif ettiği 12000 TL + 3000 TL+ promosyondan cayma bedeli teklif edilmiştir. 2022 yılında aynı devlet bankaları üniversitelerde, belediyelerde, özel şirketlerde 45.000 TL 40.000 TL 30.000 TL promosyon ücreti vermiştir. Bize yapılan bu tekliflerin kabul edilmesi mümkün olmadığından, promosyon süremizin de dolmamasından dolayı ertelenmiştir.

9 BİN 750 LİRA TEPKİSİ
Ne yazıkki 3’üncü kez çıkılan promosyon anlaşmasında yine kamu ve özel bankalar Vergi Dairesi Emekçilerine layık olmadığı tekliflerle gelmiştir. En son yapılan ihalede vergi dairesinin 650 çalışanına karşılık 9750 TL ile Ziraat Bankası anlaşma sağlamış, aynı bakanlığa bağlı Defterdarlık Kurumumuz da ihale yapmasına rağmen onlar da aynı banka ile 300 çalışanı ile 12600 TL almıştır.

İMZA ATARKEN YÜZÜNÜZ KIZARMADI MI?
Maliye Bakanlığı’na bağlı Vergi Dairesi önünden üzülerek sesleniyoruz. Ey şetkililer! Bu nasıl hesap? 2022 yılında dolar 18 TL iken, 3 yıllığına 30.000 TL – 40.000 TL promosyon alan kamu emekçilerine 9750TL’lik promosyonu nasıl uygun görürsünüz? Yetkili, etkisiz, sarı sendikalar! Vergi dairesinde nasıl geziyorsunuz? Nasıl yetkilisiniz? Bu anlaşmaya imza atarken kurumda yüzünüz kızarmadı mı? Beraber çalıştığınız arkadaşlarınıza nasıl bakıyorsunuz?

Biz Büro Emekçileri Sendikası olarak promosyon alamayan özel işçilerin de sesi olacağız. Vergi ödemeyen işletmelere sesleniyoruz. İşçinin parasını cebinize indirmeyin.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.