Dolar 32,4979
Euro 34,9774
Altın 2.431,80
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

ZAFER, BURÇİN KARADAĞ’IN

Samsun’un kent merkezinde ticaretin kalbinin attığı mahallesi 19 Mayıs’taki muhtarlık seçiminin galibi Burçin Karadağ oldu

ZAFER, BURÇİN KARADAĞ’IN
REKLAM ALANI
7 Haziran 2021 22:06 | Son Güncellenme: 7 Haziran 2021 22:19

Samsun’da pazar günü 14 mahalle muhtarlık ara seçimi, 1 mahalle ise ihtiyar heyeti ara seçimi için sandık başına gitti. İlkadım İlçesi 19 Mayıs Mahallesi’ndeki muhtarlık seçiminin galibi, esnaf Burçin Karadağ kazandı.

Samsun’da 18 yıldır 19 Mayıs Mahallesi Muhtarlığı görevini yürüten Güven Özdemir’in 17 Şubat tarihinde korona virüsten hayatını kaybetmesi sebebiyle mahalleli, yeniden seçime gitti. Adaylar Ayperi Türkoğlu, Burçin Karadağ, Öznur Dumlupınar, muhtar seçilebilmek için haftalardır sürdürdükleri propaganda çalışmalarının meyvesini almak için beklemeye koyuldu.

465 OY İLE MUHTAR SEÇİLDİ
Toplam 3 bin 534 nüfusu, 2020 de seçmen sayısı olan 19 Mayıs Mahallesi’ndeki mahalli idareler muhtarlık ve ihtiyar heyeti/meclisi üyeliği seçimlerinde 906 seçmen, sandık başına gitti. Seçim sonlanıp sandıklar açıldığında, oyların 465’ini alan Burçin Karadağ, zaferini ilan etmiş oluyor. Diğer adaylardan Öznur Dumlupınar’ın 337, Ayperi Türkoğlu’nun ise 81 oy aldığı seçimlerde 23 oy da geçersiz sayıldı.

‘EŞİME MİNNET BORÇLUYUM’
Evli, 4 çocuk babası 50 yaşındaki Burçin Karadağ, seçimlerle ilgili gazetemize yaptığı açıklamasına, çocuklarına ve eşi Bedriye Karadağ’a teşekkür ederek başladı. Burçin Karadağ, “Ailem, en büyük destekçim oldu. Eşim ile birlikte girmediğimiz ev kalmadı. Bu seçimi kazanmamda en büyük rol onun. Minnet borçluyum” dedi.

‘MAHALLEMİZ İHMAL EDİLMİŞ’
19 Mayıs’ın, Samsun’un kalbinin attığı 3-5 mahalleden birisi olmasına rağmen uzun yıllardır ihmal edildiğini belirten Burçin Karadağ, “Seçim çalışmaları süresince belirttiğim gibi maalesef mahallemizde elektriği yanmayan sokaklar, kapakları çıkmış rögarlar, bozulmuş, dökülmüş kaldırımlar, etrafa saçılmış çöpler göze çarpıyor. Bu görüntüler, 19 Mayıs gibi merkezi bir mahalleye yakışmıyor. Benim öncelikli olarak ele alacağım konular bunlar olacak. Mahallemizin eksikliklerinin acilen giderilmesi için kolları derhal sıvayacağız” ifadelerini kullandı.

‘ŞİMDİ HİZMET ZAMANI’
Burçin Karağ, açıklamaların son bölümünde ise, “Seçim sloganlarımdan biri olduğu üzere çözüm odaklı, çevreci yaşam tarzını mahallemizde birlikte yaşatacağız. Seçim bitti, şimdi hizmet zamanı” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.