Dolar 32,3639
Euro 34,9576
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

11 MİLYON LİRALIK DESTEK!

KARADENİZBİRLİK Yönetim Kurulu, geçen sezon ayçiçeği ürünü için üretici ortaklarına ton başına 400 lira ‘ilave fiyat farkı’ verilmesini kararlaştırdı

11 MİLYON LİRALIK DESTEK!
REKLAM ALANI
15 Haziran 2022 15:26

Genel merkezi Samsun’da bulunan Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KARADENİZBİRLİK) Yönetim Kurulu, ‘2021-2022 yılı ürün alım ilave fiyat farkı‘ ödenmesi kararı aldı.

400 TL/TON İLAVE FARK
Genel Müdür Ünal Erarslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “KARADENİZBİRLİK Yönetim Kurulu geçen 2021-2022 iş yılında mubayaa etmiş olduğu yağlık ayçiçeği ürünü için değişen piyasa şartlarını değerlendirerek, üretici ortaklarına 400 TL/ton ilave fiyat farkı verilmesini kararlaştırmıştır” dedi.
28 BİN TON ÜRÜN İÇİN
KARADENİZBİRLİK‘in her zaman olduğu gibi bir kez daha üreticisinin yanında olduğunu belirten Ünal Erarslan, “Birliğimiz, üreticinin mağdur olmaması, yağlık ayçiçeği ürünü ekiminin teşviki ve desteklenmesi için elindeki tüm imkanları kullanarak, geçen 2021-2022 iş yılında almış olduğu 28 bin ton yağlık ayçiçeği ürünü için üreticilerine yaklaşık 11 milyon TL farkı peşin olarak dağıtımına başlayacaktır” ifadelerini kullandı.

YAĞLI TOHUM ÜRETİMİ ARTIRILMALIDIR
Açıklamasında ayrıca, ayçiçeği üreticisinin güçlenmesi, ürettiği üründen fayda ve gelir elde etmesinin önemine vurgu yapan Genel Müdür Erarslan, “Ülkemizde yarısı ithal yoluyla karşılanan ayçiçeği ihtiyacının bir an önce yerli kaynaklardan giderilmesi gerekmektedir. Ülke olarak halen en fazla dışarıya para harcadığımız tarım ürünlerinden birisinin ayçiçeği olması üzüntü vericidir. Türkiye, başta ayçiçeği olmak üzere tüm yağlı tohum bitkilerinin yetiştirilebileceği uygun toprak yapısına ve uygun iklimine sahip bir ülkedir. Bu nedenle özellikle ayçiçeği potansiyelimizi en kısa sürede artıracak şekilde her türlü tedbir ve yatırım planı yapılarak hayata geçirilmelidir. Devletimiz, destekleme primlerini artırarak üreticiyi bu alanda teşvik edebilir” diye konuştu.

SANAYİ VE TİCARETİN GELİŞMEDİNE KATKI
KARADENİZBİRLİK’in tüm imkanları ve kaynaklarını üreticisinin mağdur olmaması için seferber ettiğini vurgulayan Erarslan, “KARADENİZBİRLİK, bölgemiz ve ülkemiz için önemli potansiyeli olan yağlı ayçiçeği ve üreticilerini ayni ve nakdi kredilerle desteklemekte ve ürün alım garantisiyle binlerce üreticinin ve üretimin adeta sigortası olmaktadır. Bölgemiz tarımsal sanayisinin ve ticaretinin gelişmesinde önemli yeri olan ayçiçeği üreticisine, hizmetlerimiz artarak devam edecektir” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.