Dolar 32,5574
Euro 35,0123
Altın 2.435,30
BİST 9.775,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, “Sarayın iradesiyle istifalar geliyor. Demokratik bir ülkede kabul edilebilir bir durum değildir” dedi

REKLAM ALANI
24 Ekim 2017 19:46

CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de istifa edeceğini açıklamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

‘DÖNEMLERİNDE FELAKETLER YAŞADIK’

İstifa kurumunun da dejenere edildiğini dile getiren CHP’li Akcagöz, “Bunların Belediye Başkanlığı döneminde onlarca felaket yaşadık. İstanbul’u defalarca sel aldı. Bir çok insanımız hayatını kaybetti. İstanbul, Ankara rantiyeye çevrildi, tek bir istifa yok. Ama şimdi sarayın iradesiyle patır patır istifalar geliyor. Demokratik bir ülkede kabul edilebilir bir durum değildir. O halde biz, başkanlık sitemine geçiyor muyuz, geçmiyor muyuz derken, çoktan monarşiye geçmişiz. Tek bir kişinin iradesinin bu denli baskın olduğu rejim başka nasıl adlandırılabilir? Hani Başkanlık rejimine geçince kuvvetler tam olarak birbirinden ayrılacak, ülke özgürleşecek ve demokratikleşecekti? Bunun böyle olmadığını köşe bucak gezerek Samsun’da anlatmaya gayret gösterdik. Ne oldu? Biz söylemiştik demenin kime ne faydası var?” dedi.

BU NEYİN TEMİZLİĞİ?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Cumartesi gününü işaret ederek istifa edeceğini açıkladığını söyleyen Tufan Akcagöz, “Bu bir temizlik operasyonu ise, neyin temizliğidir? Bu Belediyeler ile ilgili, sizin bildiğiniz ama kamuoyunun bilmediği ne var? Yolsuzluk mu yapmışlar, hırsızlık mı yapmışlar? Hatta kamuoyu da iddiaları yakından takip ediyor ki; FETÖ ile iltisakları mı tespit edilmiş? Ortada bir suç varsa, bunun tek gereği istifa değildir. Mutlaka yargı eliyle de ibra edilmeniz gerekir. Tayyip Erdoğan’ın, Belediye başkanlarını istifaya zorlarken bedeli ağır olur demekle, kastettiği nedir? Tüm bu yaşanan gelişmeler, Türkiye cumhuriyeti devletinin hukuk devleti olmaktan çok uzaklaştığını göstermektedir” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.