Dolar 32,5461
Euro 34,8989
Altın 2.435,42
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

15 DAKİKADA HAYAT KURTARIN

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Kızılay’ın pandemi sürecinde kan stoklarında düşüş yaşaması nedeniyle gençleri kan bağışına davet etti

15 DAKİKADA HAYAT KURTARIN
REKLAM ALANI
12 Mart 2021 19:33

Atakum Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi iş birliğiyle Atakum Belediyesi önünde kan verme etkinliği gerçekleştirildi. Belediye önüne konumlanan Kızılay’ın gezici otobüsüne belediye personeli yoğun ilgi gösterdi.Etkinliğe Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, Türk Kızılayı Atakum Şube Başkanı Asım Kurtoğlu, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

KUTSAL EYLEM

Kızılay’ın, cumhuriyetin temel kurumlarından bir tanesi olduğunu belirten Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Kan her dönem ihtiyaç. Ne zaman nasıl ihtiyaç olacağı belli değil, o nedenle sürekli stokların dolu olması gerekiyor. Biz de Atakum Belediyesi olarak, hemşehrilerimiz ile birlikte Kızılay ile iş birliği halinde bir farkındalık oluşturduk” dedi.Etkinlikte 18-25 yaş arası gençlere seslene Başkan Deveci,”Kan vermek hayat kurtarıyor bu nedenle yaptığımız iş hem bir kamu hizmeti hem de kutsal bir eylem. Herkesi bu bilinçle kan vermeye davet ediyorum” diye konuştu.

ACİL DEĞİL SÜREKLİ İHTİYAÇ
Kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunu hatırlatan Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, “Bugün sağlık kuruluşlarında tedavi süreçlerinde kan bileşenine ihtiyaç duyan hastalarımız var. Sağlıkta hizmet anlamında kimin ne zaman nerede ne kadar kana ihtiyacı olacağını bilemiyoruz. Ama biliyoruz ki her daim birilerinin kana ihtiyacı var. Salgın anlarında dahi, kan hizmetleri devam eden bir faaliyet. Bu anlamda da Kızılay olarak şunu söylüyoruz ‘Kan acil değil sürekli ihtiyaç’. Bu ihtiyacın karşılanabilmesinin de yegane yolu kanın tek kaynağı olan insan. Bu anlamda Atakum Belediyesi’nin öncülüğü ve ev sahipliğinde Atakum ilçemizde bir farkındalık ve bir kan bağışı faaliyeti gerçekleştirdik.
Bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımız Kızılay’ın ‘kanver.org’ sitesine girerek, kendilerinin uygun olduğu tarihlerde uygun gördükleri noktalara ilişkin kendilerine bir randevu oluşturabilirler.18-25 yaş aralığında özellikle genç kardeşlerimize yönelik, kan bağışında bulunmak hiç tanımadığınız bir insanın hayatının kurtulmasına vesile olmak çok önemli bir nokta. Bunu bir vatandaşlık gereği ve sorumluluğu olarak görüyoruz. Bu anlamda özellikle genç arkadaşlarımızı uygun oldukları vakitlerde kan bağışında bulunmaya, hiç bağış yapmamışlarsa bu sorumluluk çerçevesinde bağışta bulunmaya ve bunu düzenli hale getirmeye davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.

’15 DAKİKADA HAYAT KURTULUR’
Atakum Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Personeli Hemşire Fatma Baradaranhosseini ise, “Bugün Kızılay iş birliğiyle kan vermenin hem sağlığımız hem de hastalara yardımcı olabilmemiz için önemini vurgulamak istedik. Belediye personelimiz kan vermeye yoğun bir ilgi gösteriyor. Halkımızın da kan vermeye ilgi göstererek toplumsal olan bu görevini yerine getirmesini temenni ediyoruz. Kan vermek ortalama 15 dakika kadar sürüyor. O nedenle herkesin 15 dakika ayırarak bir hayatı kurtarması mümkün” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.