Dolar 32,5994
Euro 34,7386
Altın 2.496,60
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Sahte Dolar Davası Sonuçlandı

Sahte Dolar Davası Sonuçlandı
REKLAM ALANI
16 Şubat 2016 17:22

Samsun’da, 10 bin dolar sahte parayla yakalanıp tutuklanan 3 kişi 3 yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırıldılar.
Samsun’un İlkadım ilçesinin Kale Mahallesi’nde bulunan bir döviz bürosunda yaklaşık 4 ay önce Adem K. (51), 5 adet sahte 100 dolarlık banknotu bozdurmak istedi. Döviz bürosundaki görevliler paranın sahte olduğunu fark edince polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, Adem K.’yı gözaltına aldı. Adem K., Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
KOM Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma kapsamında Kale Mahallesi’nde bulunan bir derneğe operasyon düzenledi. Dernekte yapılan aramada 75 adet sahte 100 dolarlık banknot ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan Yılmaz A.’nın üzerinde de 20 adet sahte 100 dolarlık banknot bulundu.
Operasyon kapsamında Yaşar İ. (47), Hüseyin G. (49), Yılmaz A. (55) ve Tamer K. (51) de gözaltına alındı. Sahte paraları İstanbul’dan Hüseyin G.’nin getirdiği öğrenildi. Adem K. ifadesi alınıp savcının talimatı doğrultusunda serbest bırakılırken, ifadeleri alınan Yaşar İ., Hüseyin G., Yılmaz A., Mustafa A. ve Tamer K. Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Savcıya ifade veren 6 kişi tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren Yaşar İ., Hüseyin G. ile Yılmaz A. tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi’ne gönderilirken, Tamer K. adli kontrol şartı ile Mustafa A. ise şartsız serbest bırakıldı. 3’ü tutuklu 5 kişi hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “parada sahtecilik” suçundan dava açıldı.
Bugün görülen davanın son duruşmasında tutuklu sanıklar Yaşar İ., Yılmaz A. ve Hüseyin G. haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek kendilerini savundular ve paranın sahte olduğunu bilmediklerini söylediler. Mahkeme heyeti Yaşar İ., Yılmaz A. ve Hüseyin G.’yi “parada sahtecilik” suçlarından 3 yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırarak tutuklu hallerini göz önünde bulundurup tahliyelerine karar verdi. Tutuksuz olarak yargılanan Tamer K. ve Mustafa A.’nın ise beraatine karar verildi.

 

 

YAŞAR İ.(47) 3 YIL 4 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI. (MUAMMER AY/SAMSUN-İHA)

YILMAZ A.(55), 3 YIL 4 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI. (MUAMMER AY/SAMSUN-İHA)

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.