Dolar 32,3680
Euro 34,9630
Altın 2.325,55
BİST 9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

19 Mayıs Belediyesine “Sıfır Atık Belgesi”

Sıfır Atık Projesi’ne tam destek veren 19 Mayıs Belediyesine Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından “Sıfır Atık Belgesi” verildi.

19 Mayıs Belediyesine “Sıfır Atık Belgesi”
REKLAM ALANI
25 Şubat 2020 12:11

19 Mayıs Belediyesi, atıkların dönüştürülmesi ve israfın önlenmesi amacıyla belediye binası yanında geçici sıfır atık toplama merkezi kurdu. Ayrıca 19 Mayıs Belediyesine Sıfır Atık Projesi’ne destek verdiği için belge verildi. 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda açıklamalarda bulundu.

Geçici depolamalarının yapılması, geri dönüşüm tesisine nakledilmeleri ve belediye personelinin geri dönüşüm bilincini artırmaya yönelik eğitimlerin önemine değinen Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, “Belediyemizde ve kaymakamlık binamızda kat planlarına uygun olarak sıfır atık üniteleri ve bilgilendirme afişleri yerleştirdik. İlçe genelinde nüfusun yoğun olduğu market gibi ticarethanelerin bulunduğu noktalarda toplam 25 adet ambalaj atığı geri dönüşüm sepeti yerleştirdik. Hizmet binamızda her odaya kâğıt toplama ünitesi konulmuş, ayrıca pil atıklar için her odaya atık pil kutusu konulmuştur. 2019 yılında, 610 kg kâğıt atık, 255 kg plastik atık, 105 kg cam atık, 120kg metal atık, 120 kg organik atık, bin 500 kg bahçe atığı sıfır atık kapsamında hizmet binamızda toplanarak ve lisanslı firmaya teslim edilmiştir” dedi.

Okullarda yapılan çalışmalardan da bahseden Başkan Topaloğlu, şunları söyledi:

“Okullarımızda sıfır atık konusunda eğitimler verilmiş olup, bu kapsamda düzenlediğimiz atık pil toplama yarışması sonucunda bir okulumuza masa tenisi hediye ettik. Ayrıca ilk üç okulumuza da bahçelerine açık alan satranç grubu yapacağız. İlçemizdeki resmi kurumlarımızın hepsine sıfır atık konulu eğitimler verilerek hizmet binalarına toplam 80 adet atık ünitesi temin edilmiştir. İlçe genelinde 2019 yılında 825 bin 500 kg karışık ambalaj, 14 milyon 333 bin kg organik atık, 150 bin kg bahçe atığı, 810 kg atık pil toplanmıştır. Sıfır Atık Projesi kapsamında tüm sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, Belediyemize 13 Şubat itibarıyla ‘Sıfır Atık Belgesi’ verilmiştir. Ambalaj atıkları çöp değildir. Kâğıt, karton, plastik, cam ve metal atıklarınızı evsel atıklarından ayrı olarak hazırlanan geri dönüşüm konteynerlerine atarak sizler de geleceğe katkı sağlayın.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.