Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

’19 MAYIS YOLUMUZU AYDINLATIYOR!..’

Cemiyet Başkanı Yusuf Ziya Çakır, 19 Mayıs 1919 tarihinin Samsunlular için ‘gurur günü’ olduğunu belirterek, “19 Mayıs’la gelen kazanımlar bugün de yolumuzu aydınlatan ışığımızdır” dedi

’19 MAYIS YOLUMUZU   AYDINLATIYOR!..’
REKLAM ALANI
18 Mayıs 2023 16:31

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, 19 Mayıs 1919’un, tarihi zaferlerle dolu Türk milleti için bambaşka bir dönemin başlangıcı olduğunu belirterek, “Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a attıkları ilk adım sonrası kurdukları Cumhuriyet ve onun getirdiği kazanımlar bugün de yolumuzu aydınlatıyor” dedi.

EŞİ GÖRÜLMEMİŞ BÜYÜK ZAFER
19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Cemiyet’in mesajını kamuoyuyla paylaşan Başkan Yusuf Ziya Çakır, kısaca şunları söyledi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Türk Milleti’ne vurulmak istenen esaret zincirini bir kez daha kırmak adına 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Kurtuluş Mücadelesi’ni başlatmışlardır. Gazi ve arkadaşları tarafından aynı gün ortaya konulan yüksek milli mücadele ruhu, hızla tüm Anadolu’ya yayılarak yine tarihte eşi benzeri görülmemiş büyük bir zaferler sonuçlanmış, ortaya tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti çıkmıştır.

SAMSUN’DAN KARANLIĞA DOĞAN IŞIK
19 Mayıs 1919, Büyük Önder’imiz tarafından yeni Türk Devleti’nin temellerinin atıldığı gün ve Türkiye Cumhuriyeti’nin başlangıcıdır. 19 Mayıs, sadece Kurtuluş Mücadelesi’ni başlatmakla kalmamış, ayrıca, kurulan yeni Türk Devleti’nin çağdaş milletler içerisinde yer almasını da sağlamıştır. 19 Mayıs, milletimizin tüm onur ve asaletiyle Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde varoluş ve yükselişinin de başlangıcıdır. Samsun’dan karanlığa doğan ışık, bu gün de yolumuzu aydınlatmaktadır.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE GİDEN YOL
Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda Milli Mücadele’nin başladığı Samsunlular olarak bu büyük onurunu sonsuza dek yaşayacağız. Bir 19 Mayıs’ta daha, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.