Dolar 32,5304
Euro 34,9545
Altın 2.440,12
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

’19 MAYIS’TA KENETLENDİK’

Vali Dağlı, ’19 Mayıs’ mesajında, “Atatürk, Türk milletinin esarete boyun eğmeyen inancına güvendi. Bu manevi kuvvet, istiklal mücadelesine olan inancını sağlamlaştırdı” dedi

’19 MAYIS’TA KENETLENDİK’
REKLAM ALANI
19 Mayıs 2021 16:30

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Dağlı mesajında, İstiklal Mücadelesi’nin zafere ulaşmasında Türk milletinin ve Atatürk’ün esarete boyun eğmeyen inancının rolüne dikkati çekti.

VİCDANI DOLDURAN MANEVİ KUVVET
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak, Büyük Millet Meclisi’nin açılmasından Milli Mücadelenin zafere kavuşmasına, vatanın bölünmezliğinin dünyaya haykırılışından Cumhuriyet’in ilanına uzanan yolun işaret fişeğini attığı tarihin 102. yıl dönümünü, milletimizin tüm bireyleriyle kenetlenerek coşkuyla kutluyoruz” ifadesiyle başlayan mesajda Vali Zülkif Dağlı, ayrıca ifadelere yer verdi:

“Samsun’da Tütün İskelesinden karaya ayak basan Mustafa Kemal Paşa, ’19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığım zaman elimde maddi hiçbir kuvvet yoktu. Yalnız Türk milletinin asaletinden doğan ve benimde vicdanımı dolduran manevi bir kuvvet vardı. İşte ben o kuvvete, yani Türk milletine güvenerek işe başladım.’ sözleriyle tüm imkânsızlıklara rağmen esarete boyun eğmeyen Türk milletinin istiklal mücadelesine olan inancını ifade etmiştir.

EN BÜYÜK GÜVENCEMİZ, GENÇLERİMİZ
‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, özgürlüğe ve bağımsızlığa atılan ilk adım olan 19 Mayıs’ı, gençlere armağan ederek, 102 yıl önce başlatılan bu mücadeleyi tarihimizden aldıkları ilhamla, medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacakları konusunda gençlerimize olan güvenini açıkça belirtmiştir. Ülkemizin her alanda yakaladığı başarılarla durmaksızın ilerlemesinin en büyük güvencesi ve teminatı olan gençlerimizin, milli ve manevi değerlere sahip çıkan, dünyadaki gelişmelere ayak uyduran ve tüm enerjisini ülkenin daha da gelişmesine harcayan birer hazine olarak gelecek nesillere en iyi şekilde örnek olacaklarına gönülden inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu cennet vatanı bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor, siz sevgili gençlerimizin ve aziz milletimizin ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.