Dolar 32,2921
Euro 34,6825
Altın 2.413,99
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

25 yıllık evli kadınlara emeklilik müjdesi!

25 yıllık evli kadınlara emeklilik müjdesi!
REKLAM ALANI
16 Aralık 2019 17:20

Evli kadınları sevindirecek bir son dakika haberi geldi. Meclise 25 yıllık ev hanımlarına emeklilik hakkı için kanun teklifi sunuldu. Kanun teklifinin kabul edilmesi ile artık ev hanımları emekli olabilecek. Peki gerekli şartlar nedir? Kimler yararlanabilir? İşte detaylar…

Ev hanımlarına emeklilik hakkı tanınması meclis gündeminde. Herhangi bir kurumda çalışmadığı için sigortası bulunmayan ev hanımlarına emeklilik hakkı tanınması bekleniyor.

25 yıllık evli ev hanımlarına emeklilik hakkı tanınmasına ilişkin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise sunuldu. Kanun teklifinin ilk olarak Plan Bütçe Komisyonu’na iletilmesi ardından işleme alınması bekleniyor. Teklifin TBMM Genel Kurulu’ndan geçmesi durumunda evli kadınlara emeklilik hakkı tanınacak.

EVLİ KADINLARDA EMEKLİLİK İÇİN 3 ŞART

Kanun teklifinin yürürlüğe girmesi durumunda evli ev hanımlarının emekli olması için 3 şart aranacak. Şartlar şu şekilde:

•SGK ile herhangi bir bağ bulunmaması,
•25 yıl ve daha üzeri evlilik süresi olması,
•Belli bir süre sigortalı olarak sosyal güvenlik sisteminde kaydı bulunduğu halde şu an için Sosyal Güvenlik Kurumu ile bağın bulunmaması şartları aranacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.