Dolar 32,4909
Euro 34,9449
Altın 2.430,59
BİST 9.810,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

250 bekçi alımı

İçişleri Bakanlığı, Samsun’un 6 ilçesinde görevlendirilecek 250 bekçi alımı için başvuru tarihlerini açıkladı

250 bekçi alımı
REKLAM ALANI
31 Ekim 2017 14:11

Samsun’un İlkadım, Atakum, Canik, Bafra, Çarşamba ve Tekkeköy ilçelelerinde görevlendirmek üzere 250 bekçi istihdam edilecek.

EN FAZLA ALIM İLKADIM’DA

İçişleri Bakanlığı’nın Samsun Valiliği’ne ve bağlı kaymakamlıklara gönderdiği ‘Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alım İlanı’nın detayları belli oldu. Buna göre, İlkadım’da 100, Atakum’da 60, Canik ve Bafra’da 30’ar, Çarşamba’da 20, Tekkeköy’de ise 10 bekçi alımı gerçekleştirilecek.

ADAYLIK ŞARTLARI

Başvuruda bulunacak adayların en az lise veya dengi okul mezunu olması, askerlik görevini bitirmiş olması, 30 yaşından büyük olmaması, görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalık veya engeli bulunmaması, 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü olmamaları, kötü şöhretli tanınmaması, müracaat ettiği il sınırları içinde en az bir yıl ikamet etmesi ve en az 167 santimetre boyunda olması gerekiyor.

BAŞVURULARI TARİHLERİ

Çarşı ve Mahalle Bekçisi için Atakum, Canik, İlkadım, Tekkeköy, Bafra ve Çarşamba ilçelerindeki İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne 14 Kasım 2017- 28 Kasım 2017 tarihleri arasında hafta içi mesai saatleri içerisinde başvuru yapılabilecek. Aynı anda birden fazla ilçe için yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.

İSTENEN BELGELER

Adayların sözlü ve yazılı sınava katılabilmek için müracaat esnasında dilekçe ile birlikte; . T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi, . Okul diploma veya tasdiknamesinin aslı veya kurumca tasdikli örneği, . Askerlik durum belgesi, . 4,5×6 cm ölçülerinde (6) adet fotoğraf, . Adli sicil belgesi, . Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ettiğini belirtir belge, . Hazırlık okumuş ise belgesini ibraz etmeleri de istendi.

SÖZLÜ SINAV TARİHLERİ:  772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu kapsamında Emniyet Hizmetleri Sınıfında Samsun ile mülki sınırları içerisindeki 6 ilçede görevlendirilecek çarşı ve mahalle bekçi adayları başvuru sonrasında 6-14 Aralık 2017 tarihlerinde sözlü sınava tabi olacak. Bu sınavda genel kültür durumu, genel görünüş, hal ve tavırları ile vakara uymayan konuşma itiyadı, herhangi bir düşünce ve duygunun sözle anlatılmasında güçlük gibi bekçiliğe girmeye mani haller olup olmadığı değerlendirilecek. Sözlü sınavda 100 tam puan üzerinden 70 puan alan adaylar başarılı sayılarak yazılı sınava çağrılacak.

YAZILI SINAV TARİHLERİ:  Yazılı sınav ise 24 Adalık 2017 Pazar günü saat 11.00’da yapılacak. Bu sınavda adaylara Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi(Genel Kültür) ve Matematik soruları yöneltilecek. Yazılı sınavda adaylara çoktan seçmeli (50) soru yöneltilecek, sınav süresi ise 60 dakika olacak. Her bir soru (2) puan olmak kaydıyla, yazılı sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek ve yanlış cevaplar doğruyu götürmeyecek şekilde olacak.

KESİN ADAY LİSTESİ:  Yazılı sınav sonrasında başarılı olan adayların listesi ise sınavdan 2 gün sonra Valiliğin/Kaymakamlığın internet adresinden ilah edilecek. Yine itirazlar iki iş günü içinde sınav komisyonuna yapılabilecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.