Dolar 32,3267
Euro 35,0819
Altın 2.298,64
BİST 8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Fuat Köktaş’tan Aydınlık’a tekzip!

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, ‘Adil Öksüz AKP’li vekilin aracıyla kaçtı’ manşetiyle kendisine ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a iftara atan Aydınlık Gazetesi’ni tekziple yalanladı

Fuat Köktaş’tan Aydınlık’a tekzip!
REKLAM ALANI
30 Mayıs 2017 00:15

“Adil Öksüz AKP’li vekilin araçıyla kaçtı” manteşi atarak AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a karşı ‘yalan ve iftira’ dolu bir habere imza atan Aydınlık Gazetesi, mahkeme kararı gereğinde haberin tekzibini yayınlamak zorunda kaldı.

YERELDEKİ İŞBİRLİKÇİLER VE YALANLARI

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Fuat Köktaş, “Aydınlık Gazetesi, sorumlu ve tarafsız gazetecilik anlayışını tamamen ayaklar altına alan habercilik ile 26 Mart 2017 tarihinde yalan habere imza attı. Yereldeki işbirlikçileriyle hayal ürününden başka bir şey üretmeyerek insanları karalayan, şizofrenik düşünceleri ile ülkesine ve milletine hizmet eden insanlara iftara atan, bunları yaparak kendisine gelir sağlamaya çalışan bu asalak takımının yaptırdığı haber adeta ellerinde patladı” dedi.

AYDINLIK YİNE SUÇ İŞLEDİ

Öte yandan, tekzip metni ile birlikte Aydınlık gazetesinin yapmış olduğu haber yalanlanırken tekzip metnini şekli itibariyle kullanmayarak yasaları çiğneyerek suç işlemiş oldu. Aydınlık böylece, Basın Kanunu’nun, “…ilgili yayının yer aldığı sayfa ve sütunlarda, aynı puntolarla ve aynı şekilde yayımlamak zorundadır” maddesini çiğnemiş oldu.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.