Dolar 32,5246
Euro 34,8395
Altın 2.488,50
BİST 9.540,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Savunmanın kalbi Samsun’da atacak…

Samsun’da, tamamlanamayan Tekkeköy Tersanesi’nin dev alanına Savunma Sanayi OSB inşa edilecek. Dünyaca ünlü Samsun Yurt Savunma Sanayi şirketinin hedefi, 500 milyon dolarlık bir yatırım

Savunmanın kalbi Samsun’da atacak…
REKLAM ALANI
9 Şubat 2018 23:33

Samsun’da, tersane yatırımının gerçekleştirilemediği Tekkeköy’deki dev arazinin önemli bölümü Savunma Sanayi Organize Sanayi Bölgesi’ne dönüştürülüyor. Canik 55 marka silahlarıyla dünya çapında üne sahip Samsun Yurt Savunma Sanayi, bölgede 150 milyon dolarlık yatırımıyla yerini alacak. Hedef ise gelecek yıllarda 500 milyon dolarlık yatırım. Samsun’da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 17 Ekim 2007 yılında ihalesi yapılan, 2008’de başlanan mendirek ve liman inşaatı bir türlü bitmeyen, 2012’de ise Liman Başkanlığı’na devri yapılan Tekkeköy Tersanesi’nin bulunduğu 800 dönümlük alanın 250 dönümü, Yurt Savunma Sanayi OSB oluşturulması için tahsis edildi.

İLK ETAPTA 150 MİLYON DOLAR!

Konuyla ilgili Samsun Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, “Tekkeköy’deki 250 dönümlük tersane alanının savunma sanayi alanı olarak da kullanıma açılmasının ardından yatırım yapılması şartıyla Samsun Yurt Savunma Sanayi’ne tahsis edilmesiyle birlikte burada 150 milyon dolarlık yatırım yapılacak. İlimizin ihracatına önemli miktarda katkı sağlayacak bir proje olan savunma sanayi atılımı aynı zamanda Samsun’da ciddi bir istihdam kaynağı oluşturacak” dedi.

ASELSAN’DAN BOEİNG’E…

Yurt Savunma OSB için ayrılan alanın ileride daha da büyüyebileceğine dikkati çeken Hasan Basri Kurt, “Samsun Yurt Savunma Sanayi’nin herkes Canik 55 ile tanıdı. Ancak bugün Afrin Operasyonu’nda kullanılan roketlerin başlıklarında bile Samsunlu işçinin emeği var. Yüksek teknoloji ile üretim yapan bu şirketim ayrıca ASELSAN ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş(TAİ) gibi firmalara da iş yapıyor. Dünya uçak devi Boeing’e bile parça üretiyor. Tüm bunları düşündüğümüzde Samsun Savunma Sanayi OSB’nin çok büyük bir sanayi merkezi olacağını görebiliriz. Bu da çok büyük bir istihdamın oluşturulması demek” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ

Savunma Sanayi OSB ile ilgili olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yapılan başvurunun kabul edildiğini açıklayan Milletvekili Kurt, “Samsun Savunma Sanayi şirketi, 250 dönümlük yerin artırılmasını da talep etti. Hedefleri 500 milyon liralık bir yatırım kalemine ulaşmak. Tekkeköy Tersane Projesi alanı içerisinde oluşturulacak Savunma Sanayi OSB, Türkiye’nin en büyük savunma sanayi alanı olacak” dedi.

DÜNYA MARKASI, CANİK 55

1998 yılında “Doğu Karadeniz Silah Projesi” kapsamsına, Projenin Samsun ayağı olarak dâhil olan Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret A.S. (SYS), bugün sistem tasarımı ve üretimi konusunda Türkiye’de Savunma Sanayinin önemli kuruluşlarından biridir. Üretim hattından önce Ar&Ge Departmanını kuran SYS, ilk olarak “Canik” markalı yarı otomatik silahını tasarlamış ve üretimlerine başlamıştır. SYS tarafından üretilen “Canik” markalı silahlar, 4 ayrı kıtaya ihraç edilmekte ve dost ülkelerin güvenlik kuvvetlerinin de hizmetlerine sunulmaktadır. SYS üretiminin %80 ini  direkt ve dolaylı olarak ihraç etmektedir. Bugün SYS, Samsun Organize Sanayinde 10.000 metrekare alan üzerinde, ileri teknoloji ürünü makine ve teçhizatlar ile donatılmış modern tesislerinde üretimlerini yapmaktadır.240 çalışan bulunmaktadır. İlk olarak 2005 yılında, MKE Kurumu için otomatik tüfek, bomba atar ve keskin nişancı tüfeği parçalarının üretimi ile Türk Savunma Sanayine açılan SYS, şu an ASELSAN, TAI, ROKETSAN ve MTU GmbH için ayrıcalıklı bir ortak konumunda, proje tabanlı üretimler yapmaktadır.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.