Dolar 32,3849
Euro 35,0357
Altın 2.326,43
BİST 9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

406 erkek şiddet mağduru

406 erkek şiddet mağduru olarak devlete sığındı

406 erkek şiddet mağduru
REKLAM ALANI
25 Ocak 2019 09:39

Samsun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ŞÖNİM’e kurulduğu 2012 Aralık ayından bu yana 9 bin 59’u kadın, 406’sı erkek olmak üzere toplamda 9 bin 474 şiddet mağduru başvurdu. Başvuranların büyük çoğunluğunun sözel, fiziksel ve psikolojik şiddet gördükleri belirtildi. ŞÖNİM 2018 yılında ise bin 458’i kadın, 68’i erkek olmak üzere toplamda bin 526 kişiye hizmet verdi.
2013 yılından bu yana bin 927 kadın Kadın Konukevine yerleştirilirken, 2018 yılında ise 347 kadın Kadın Kadın Konukevine kabul edildi. Farkındalık eğitimleri de veren Samsun ŞÖNİM, açıldığı günden bu yana 18 bin 355 kişiye ulaştı. 2018 yılında ise gerçekleştirilen eğitimlerde 7 bin 586 kişiye ulaşıldı.

“Farkındalık eğitimlerinde odak noktamız daha çok erkeklerdir”
Samsun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı, Samsun’da kadına yönelik şiddeti önleme çalışmalarının kararlılıkla sürdüğünü söyledi. Farkındalık oluşturmak ve kurumlar arası işbirliğinin çalışmaları arasında önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Balcı, “Samsun ŞÖNİM açıldığı 2012 Aralık ayından bu yana aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele de ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde koruyucu ve önleyici çalışmalar planlamakta ve yürütmektedir. ŞÖNİM tarafından yapılan farkındalık eğitimlerinde odak noktamız daha çok erkeklerdir” dedi.

“Şiddet mağdurlarına psikolojik, mesleki, hukuki ve sosyal alanda rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmekte”
Samsun ŞÖNİM’in 7 gün 24 saat hizmet anlayışıyla vatandaşlara hizmet verdiğini aktaran Balcı, “Merkezimizde, şiddet mağdurlarına psikolojik, mesleki, hukuki ve sosyal alanda rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmekte. Aynı zamanda farkındalık oluşturmaya yönelik eğitim çalışmaları sürdürülmektedir. Diğer illerden farklı olarak Samsun ŞÖNİM’de yapılandırılmış adli görüşme odasında adli işlemler yürütülmekte ve ifade sırasında meslek elemanı da şiddet mağduruna refakat etmekte ve danışmanlık sunmaktadır. Bakanlığımız tarafından ‘kadına şiddete sıfır tolerans’ anlayışıyla yürütülen çalışmalar geniş bir yelpazede kararlılıkla ve kapsamlı işbirliğiyle sürdürülmeye devam edecektir” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.