Dolar 32,2602
Euro 34,7155
Altın 2.411,14
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 20°C

Samsun OMÜ Tıp’ta Canlı yayında KALP AMELİYATI!

Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Doktorları, canlı yayında başarılı bir kalp ameliyatı gerçekleştirdi

Samsun OMÜ Tıp’ta  Canlı yayında  KALP AMELİYATI!
REKLAM ALANI
22 Ekim 2020 15:37

Girişimsel Kardiyoloji alanında yüksek bir tecrübeye sahip olan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Kliniği, önceki gün Türkiye’deki diğer kardiyologlar için canlı yayında ameliyat yaptı.

KALP DAMARINA ÖZEL CİHAZ
Tıp Fakültesi doktorlarının başarılı ameliyatıyla, daha önce 2 kez denenmesine rağmen açılamayan koroner kalp damarı ‘rotablator’ adı verilen özel bir anjiyoplasti cihazı ile başarılı şekilde açıldı. Doktorlar, rotablator kullanımı ile ilgili deneyimlerini canlı yayında meslektaşlarına aktardı.

OPERASYON EKİBİ
Operasyonda Dr. Korhan Soylu, Dr. Ufuk Yıldırım ile Türkiye’de alanında tecrübe sahibi olan Dr. Ömer Göktekin, Dr. Bülent Behlül Altunkeser, Dr. Ertan Vuruşkan, Dr. Nazif Aygül, Dr. Hakan Uçar, Dr. Zeydin Acar görev aldı.

ULUSAL ÖLÇEKTE EĞİTİM
OMÜ Tıp Fakültesi’nden yapılan açıklamada, “Fakültemiz, kompleks koroner girişimler, kalp deliklerinin ameliyatsız kapatılması, ameliyatsız kalp kapak yerleştirilmesi (TAVI), kalp kapağına yapılan balon genişletme işlemleri konusunda sadece işlem yapan değil ulusal ölçekte de eğitim verebilme seviyesine ulaştı” denildi.

Haber/Elif SEKMEN

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.