Dolar 32,5556
Euro 34,8951
Altın 2.430,18
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Samsun Tabip Odası’ndan ŞOK UYARI… ‘Salgın kapıda…’

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, grip salgının kapıda olduğunu belirterek, “Bu sene alınacak aşı miktarı çok daha fazla olmalı” dedi

Samsun Tabip Odası’ndan  ŞOK UYARI…  ‘Salgın kapıda…’
REKLAM ALANI
22 Ekim 2020 16:29

Sonbaharı yaşadığımız şu günlerde, kış aylarına da hızla yaklaşmışken Samsun Tabip Odası’ndan ‘Grip Salgını’ uyarısı geldi. Oda Başkanı Dr. Funda Furtun, bu sene aşı miktarının çok daha fazla olması gerektiğini de açıkladı.

‘FAZLA AŞIYI DEFALARCA VURGULADIK’
Konuyla ilgili bir basın açıklamasında bulunan Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, vatandaşları ‘grip salgını’ konusunda uyardı. Furtun, “Sonbahar ve ardından kış mevsiminin gelmesi ile birlikte grip ve grip benzeri virüs enfeksiyonlarının artacağını biliyoruz. COVİD-19 pandemi sürecinde bilim insanları COVİD-19 ile grip hastalığının birlikte geçirmenin daha ağır hastalık tablosu yapabileceğinin söylemekteler ve bu nedenle grip aşısının daha fazla sayıda kişiye ve daha geniş endikasyonda uygulanmasını önermekteler. Bu nedenle TTB ve Samsun Tabip Odası olarak bu sene alınacak aşı miktarının önceki senelere göre daha fazla olması gerektiği defalarca vurgulandı” dedi.

‘TEMİN EDİLEN AŞI YETERSİZ’
“Sağlık Bakanlığı tarafından tam olarak alınan aşı miktarı açıklanmasa da bu miktarın geçen sene alınan miktardan biraz daha fazla olduğunu ana akım medyadan öğreniyoruz” diyen Dr. Furtun, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Geçen sene alınan miktarın 1.300.000 (bir milyon üç yüz bin) , bu sene ise 1.500.000 (bir milyon beş yüz bin) olduğunu ve ilerleyen günlerde 2. Partinin 840.000 (sekiz yüz kırk bin) geleceğini bu duyumlardan biliyoruz.Grip aşısının temel endikasyonu basitçe 65 yaş üstü kişiler, kronik hastalığı olan kişiler ve risk grubu olan sağlık çalışanlarıdır. Dünya Sağlık Örgütü ise 6 ay üzerindeki herkese influenza aşısını önerdiğini ilan etti. 65 yaş üzeri nüfusun 6-7 milyon, kronik hastalığı olan kişilerin yaklaşık 20 milyon, sağlık çalışanlarının da 1 milyon civarında kişi olduğu düşünülürse temin edilen aşının ne kadar yetersiz olduğu aşikardır.

‘AŞI, İNSANIN YAŞAM HAKKIDIR’
Kaygımız bilimsel olarak anlaşılmaz bu puanlama sistemi nedeniyle hekimlerin ve toplumun karşı karşıya getirilmesi ve bu kaosun sağlıkta yeni bir şiddet dalgasını körükleyebilecek olmasıdır.
Samsun Tabip Odası olarak şu uyarılarımızın altını bir kez daha çiziyoruz: Aşı toplum sağlığının korunması için en önemli adımlardan biridir. Yaşam hakkıdır. Herkese gecikmeksizin ücretsiz influenza aşısının sağlanması devletin görevidir.En önemli risk grubu olan sağlık çalışanlarının tümüne, ivedilikle influenza aşısı yapılmalıdır. Hekimlerle aşı talebinde olan toplumun karşı karşıya gelmesinden doğabilecek kaosa engel olmak için şeffaf bir şekilde ne kadar doz aşı alındığı ve aşılamanın hangi planda uygulanacağı kamuoyuyla paylaşılmalıdır.”

Haber/Asel Sema UĞURLU

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.