Dolar 32,5496
Euro 34,8904
Altın 2.432,22
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

‘TRAMPETLİ’ MESAJ!

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki sağlık çalışanlarından oluşan bando takımı sağlık için yürüdü. Yürüyüş boyunca sağlıkçılar açtığı pankartlarla vatandaşlara farklı hastalıklarla ilgili mesajlar verdi

‘TRAMPETLİ’ MESAJ!
REKLAM ALANI
9 Eylül 2022 17:37

Samsun’da Halk Sağlığı Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikler devam ediyor. İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi’nde bulunan Verem Savaş Dispanseri önünde toplanan sağlıkçılar ve vatandaşlar yürüyüş gerçekleştirdi.

ÖNCE TİYATRO, SONRA YÜRÜYÜŞ
İlk olarak sağlıkçılardan oluşan tiyatro ekibi yaptığı gösteri ile ‘tüberkülozdan uzak kal’ mesajı verdi. Akabinde sağlık çalışanları trampet çalarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Trampet sesini duyan vatandaşlar yürüyüşe yoğun ilgili gösterdi.

‘SAĞLIKLI, BİLİNÇLİ TOPLUM’ HEDEFİ
Yürüyüş sonunda açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“3 – 9 Eylül Halk Sağlığı Haftası çerçevesinde bugün kapanış programını yapmış olduk. Bu Halk Sağlığı Haftamızda 7 gün 7 etkinlik planlamıştık. Bugünkü etkinliğimizde hareketli yaşamı temsil etmek için İstiklal Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdik. Hem yürüyerek sağlıklı yaşamı teşvik etmiş olduk hem de bilinçli toplum oluşturmak anlamında, vatandaşlarımıza bunu anlatmış olduk.

Bugünkü programımızın başlangıcında da bulaşıcı hastalıklardan olan tüberkülozla ilgili ufak bir koreografi yapıldı. Bu da hastalığın farkındalığının arttırılması için katkı sağlamış oldu. 7 gün boyunca ilk olarak TEKNOFEST’ten başlayarak aşı çalışması, vücut kitle endekslerinin ölçülmesi, hareketli yaşam, aile planlamasından Covid 19’a kadar, her türlü alanda çalışmaları yaptık. Kanser taramaları ve bunlarla ilgili gerekli çalışmalarda gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte de gıda sağlığı kapsamında da hareketli yaşamı öncelik alacağız ve bunun gibi birçok hastalığın farkındalığını oluşturmaya devam edeceğiz. Ben burada katılıp destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.”

İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.