Dolar 32,3319
Euro 35,1199
Altın 2.301,65
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘TABAN FİYAT’ sıkıntısı!

Türkiye’nin fındık üretim merkezlerinin yer aldığı Batı, Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde üretici nihayet bahçeye girerken taban fiyatın henüz açıklanmaması endişeleri artırıyor

‘TABAN FİYAT’ sıkıntısı!
REKLAM ALANI
8 Ağustos 2021 18:16

Türkiye’nin en önemli fındık üretim merkezlerinden birisi olan Giresun’da da tıpkı Trabzon’da olduğu gibi fındık hasadı başladı. Bölge ekonomisinin en önemli değerlerinden biri olan fındık rekoltesinin iyi olması üreticiyi sevindirirken, fındık fiyatının bugünlerde düşmesi ve taban fiyatın henüz açıklanmamasının tedirginliğini yaşıyor.

FİYAT 23 LİRAYA DÜŞTÜ
Fındık fiyatının yeni hasat döneminin başlamasıyla birlikte serbest piyasada 27 liradan 23 liraya düşmesine dikkat çeken üreticiler, hasada başladıklarını ancak taban fiyatın açıklanmaması nedeniyle daha da düşmeye devam edeceğinden endişe duyduklarını ifade ettiler.

‘EN AZ 30 LİRA OLMALI’
Giresun’un sahil kesimlerinde fındık hasadına başlayan üreticilerden birisi olan Sami Domaç, “Geçen yıl 27 liraya kadar yükselen fındık fiyatı serbest piyasada 23 liraya kadar düştü. Bu senenin fiyatı da henüz açıklanmadı. Son iki yıldır hasat öncesi açıklanan fındık fiyatı bu sene henüz açıklanmadı bu da bizi haliyle endişelendiriyor. Hasada daha yeni başlanıyor umarız ki bizi serbest piyasada tüccarın insafına bırakmadan taban fiyat açıklanır. Devlet müdahale alım fiyatını açıklamasa şuanda 23 lira olan fındık fiyatı daha da düşmesinden endişe duyuyoruz. Gözümüz, kulağımız hükümetin açıklayacak olduğu fındık fiyatında. Beklentimizde en az 30 lira olmasıdır. Çünkü bu sene bir bahçe temizleme yevmiyesi 400, fındık toplama da 150 liranın üzerinde. Bunun gübresini, ilacını da göz önünde bulunduracak olursak en az 30 lira bir fiyat beklentimiz vardır“ dedi.

Fındık hasadı yapan işçiler ise her ürünün bir hasat zorluğu olmasına rağmen fındık hasadının daha da zor olduğunu belirtti.

İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.