Dolar 32,5241
Euro 34,8483
Altın 2.429,49
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

CHP Samsun Milletvekili Hancıoğlu YANGIN BÖLGESİNDE…

CHP’nin yangın bölgesinde görevlendirdiği Neslihan Hancıoğlu, “Yanan ormanları ranta açmaya yeltenecek her girişim, karşısında CHP’yi bulacak” dedi

CHP Samsun Milletvekili Hancıoğlu  YANGIN BÖLGESİNDE…
REKLAM ALANI
4 Ağustos 2021 19:14

28 Temmuz’da Antalya’nın Manavgat İlçesi’yle başlayan ve devamında çıkan diğer yangınlarla adeta bir ‘yangın fırtınası”na dönüşen süreçte, parti yönetiminin görevlendirmesiyle oluşturulan heyette yer alan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Hancıoğlu, “Yanan ormanları ranta açmaya yeltenecek her girişim, karşısında CHP’yi bulacak” dedi.

YANGIN HEYETİNDE YER ALDI
CHP’nin, Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde art arda yaşanan orman yangınlarından etkilenen bölgelerde yürütülen çalışmaları ve mağduriyet yaşayan vatandaşların sorunlarını gözlemlemek üzere oluşturduğu heyette yer alan Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, heyetin çalışmaları ve kendi gözlemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

‘GEREĞİNİN YAPILMASI ZAMANI…’
Yangın fırtınası sürecinde, Marmaris, Köyceğiz, Mazı, Milas ve Çökertme’deki yangınlardan etkilenen bölgelerdeki çalışmalara katılan Hancıoğlu özellikle bölgedeki orman köylüsünün büyük bir mağduriyet yaşadığına işaret etti. Yitirilen canlar dışında, oluşan diğer bütün kayıpların toplumsal dayanışmayla aşılabileceğini vurgulayan Hancıoğlu, “Ancak şimdi yapmamız gereken bir şey daha var, o da bu felaketle mücadelede yaşanan sorunların tespit edilerek, gereğinin yapılmasıdır” dedi.

‘BU SORUN ARTIK SİYASİ SORUNDUR’
“Türkiye’nin orman varlığı zenginliği kadar, orman yangını riski de yüksektir” diyen Hancıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaşadığımız bu süreç, ülkemizin orman yangınları konusunda bir master planı olmadığını, hatta bu konuda hiçbir politikasının olmadığını ortaya çıkarmıştır. Yine bu süreçte başta yangınla mücadelede görev yapacak uçak ve helikopter filosu konusu olmak üzere, kamu kaynaklarının doğru kullanılmadığı, küçük siyasi hesaplar içine girildiği ve rantçı bir yaklaşım sergilendiği gün yüzüne çıkmıştır. Siyasal otorite işi daha da ileri götürerek, yangınlarla mücadele aşamasında, kendi partisinden olmayan belediyeleri dışlamış, koordinasyon sürecini ve yürütülen çalışmaları akamete uğratmıştır. İşte bu nedenlerle yaşadığımız sorun teknik bir konu olmaktan çıkarak, siyasal bir sorun halini almıştır.”

‘RANTÇILARI AÇIKÇA UYARIYORUZ’
Neslihan Hancıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bütün olumsuzluklara rağmen, orman yangınlarına karşı canla başla mücadele eden tüm orman çalışanlarına, polis ve askerlerimize, canını ortaya koyan itfaiye erlerine, parti ayırt etmeksizin tüm belediyelerin personeline, sağlık emekçilerine ve gönüllü olarak sahada çalışan vatandaşlara, ülke olarak minnet borçluyuz.
Yitirdiğimiz canları geri getiremeyiz belki ama biz ülke olarak yaşadığımız diğer kayıpları hızla telafi edecek güçteyiz. Yanan orman alanları üzerinde daha şimdiden rant hesapları yapanları da açıkça uyarıyoruz:
Yanan ormanları ranta açmaya yeltenecek her girişim, karşısında CHP’yi bulacak.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.