Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

Palamut sezonunun sonuna geliniyor GÖZLER ARTIK HAMSİDE

Özellikle Batı Karadeniz bölgesinde balıkçılar palamudun ardından hamsiye gözünü dikti. 15 gün sonra hamsi avına çıkacaklarını belirten balıkçılar, “Hamsi de bol olacak gibi” diyor

Palamut sezonunun sonuna geliniyor  GÖZLER ARTIK HAMSİDE
REKLAM ALANI
23 Ekim 2020 15:31

Batı Karadeniz’in önemli limanlarından Düzce’nin Akçakoca İlçesi’nde, palamut sezonunda sona yaklaşıldı. Balıkçıların kötü hava şartları nedeniyle 4 gündür denize açılamaması sonucu tezgahlardaki balık fiyatları yükseldi. Geçen hafta 17,5 liradan alıcı bulan palamut, devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle 25 liradan satışa sunuluyor.

10 KASA BALIK ZOR GELDİ
Balıkçı Sadık Kara, olumsuz hava şartları nedeniyle balıkçıların 4 gündür denize açılamadığını, bunun sonucunda da palamut fiyatının yükseldiğini anlatarak, “Dün gece denize açılan 4 kayıktan toplam 10 kasa balık zor geldi. Bu da şu anlama geliyor; Akçakoca’da palamut sezonunun yavaş yavaş sonuna gelinmeye başlandı. İster istemez tezgaha da bu şekilde yansıyor. Birkaç güne palamut sezonu sona erecektir.” diye konuştu.

HAMSİ, BOL OLACAK GİBİ…
Çinekop avcılığının iyi olduğunu dile getiren Kara, “Çinekop birkaç gündür gayet iyi çıkıyor. Şu anda 60 lira ama ilerleyen günlerde fiyatı düşecektir çünkü çinekop Akçakoca sahillerinde bol. Bereketli bir sezon geçiriyoruz genel manada. 15 gün içinde de hamsiye başlarız diye tahmin ediyorum. Hamsi de bol olacak gibi duruyor. Doğu Karadeniz’de hamsi başladı. Palamudun eksikliğini çinekop, istavrit, mezgit gibi balıklar kapatıyor.” ifadesini kullandı.

KÖTÜ HAVA DARBESİ
Öte yandan Sinop’ta 3 gün etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle tekneler denize açılamayınca balık fiyatları da ikiye, üçe katlandı.Balık almak için balıkçılara gelen vatandaşlar, cep yakan fiyatları görünce balık almadan eve geri dönüyor. Sinop’ta olumsuz hava şartları nedeniyle balıkçıların denize açılamaması balık fiyatlarında artışa yol açtı. Tezgahlarda palamudun fiyatı 10 TL’den 20 TL’ye yükselirken, mezgitin fiyatı ise 20 TL’den 40 TL’ye çıktı.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.