Dolar 32,3675
Euro 35,0041
Altın 2.323,31
BİST 9.088,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Rondo Ala Turka ve Güldestan yeniden Samsun OPERA büyüleyecek

Samsun’da, 2020-2021 sanat sezonunda yeniden düzenlenen ‘Rondo Ala Turka’ ve ‘Güldestan’ bale eserinden kesitler, büyük beğeni toplamasının ardından bugün yeniden seyirci karşısına çıkacak

Rondo Ala Turka ve Güldestan yeniden  Samsun OPERA büyüleyecek
REKLAM ALANI
8 Kasım 2020 16:14

Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin(SAMDOB) geçen sezonlarda sahneye koyduğu ve büyük beğeni toplayan eserleri Rondo Ala Turka ve Güldestan baleleri Samsun’da seyircilerden büyük beğeni topladı. Libretto ve koreografilerini Beyhan Murphy’nin, rejisinin Arkın Zirek’in üstlendiği eserler pandemi koşullarına göre yeniden düzenlenerek, 9 Kasım akşamı saat 20.00’de Aydın Gün Salonu’nda tekrar sahnelenecek.

TÜRK DANS REPERTUVARI
W. A. Mozart’ın müziklerinin kullanıldığı ‘Rondo Ala Turka’da klasisizm ve modernizm arasındaki gitgeller, bir bale kumpanyasındaki tatlı çekişmeleri hicivsel olarak anlatıyor. Mercan Dede’nin müziklerinin kullanıldığı ‘Güldestan’ bale eserinden kesitlerin sahneleneceği bölümde ise sosyo-kültürel bağlamda geçmişimizle ilgili birçok konu yer alıyor. Eser, Türk dans repertuvarının özgün Türk eserlerinin başında gelmesi ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü projesi olarak hayata geçirilmesiyle türünün ilki olma özelliğini taşıyor.

SOSYAL MESAFE KURALLARI
Sadece 134 kişinin katılım sağlayabileceği bale eserinde sanatseverler maske takılması, ateş ölçümü ve Samsun Valiliği’nin yayınlamış olduğu genelgeyle uygulanmaya başlayan HES kodu kontrollerinin yapılmasının ardından konser alanına giriş yapabilecekler. Etkinlikler esnasında da izleyicilerin maske kullanımlarının ve sosyal mesafe kurallarına uyumlarının kontrol ve takip edileceği, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen pandemi kurallarına harfiyen uyulması hedeflenen etkinliklere ait sezon biletleri, Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi ve internet sitesinden temin edilebilecek. Samsun Devlet Opera ve Balesi gişeleri hafta içi ve Cumartesi günleri saat 10.00-17.00 saatleri arasında, temsil günleri saat 20.00’ye kadar açık olacak.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.