Dolar 32,5011
Euro 34,6246
Altın 2.481,40
BİST 9.642,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 18°C

DEDELİ’DE ANLAMLI KUTLAMA!

Samsun’da, Bafralılar Kültür Haberleşme Dayanışma Derneği yöneticileri, Bafra Dedeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Yerli Malı Haftası etkinliği düzenledi

DEDELİ’DE ANLAMLI KUTLAMA!
REKLAM ALANI
23 Aralık 2022 16:23 | Son Güncellenme: 23 Aralık 2022 17:18

Bafralılar Kültür Haberleşme ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Kangüleç, beraberinde bir grup dernek üyesi ile birlikte Dedeli köyünde bulunan yatılı tarım ve meslek lisesini ziyaret etti. Kangüleç ve beraberindekiler, öğrencilerle ‘Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası’nı kutladı.

‘TARIM VE MESLEK LİSELERİ ARTIRILSIN’
Bafra Dedeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Karadeniz Bölgesi’ndeki tarımsal eğitim veren 8 eğitim kurumundan biri olduğunu hatırlatarak, “Sağlıklı ve mutlu bir Türkiye için tarım ve meslek liselerinim sayılarının artmasını diliyoruz” temennisinde bulundu.

YERLİ MALI VE İZMİR İKTİSAT KONGRESİ
Yerli Malı Haftası’nın önemine değinen Kangüleç, “1’inci dünya savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır. Bu amaçla Atatürk başkanlığında, 1923 yılında İzmir iktisat Kongresi toplandı. Bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirildi. Bu haftada yatırımın anlam ve önemi, tüketimde tutumu, insanları yatırım yapmaya teşvik etmenin yolları, Türk mallarını tanıtmak için neler yapmamız gerektiği, yerli malı kullanmanın faydaları başlıkları hakkında önemli etkinlikler düzenleniyor. Biz de bu hafta kapsamında değerli öğrencilerimizle bir araya gelerek Yerli Malı Haftası’nı kutladık. Ayrıca hem öğrencilerimizi, hem okulumuzu, hem öğretmenlerimizi tanımış olduk. Okul Müdürümüz Vedat Demir’e ve öğretmenlerimize destekleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

Neşe Kangüleç son olarak, “BAFRADER olarak öğrencilerimizle bir hedefte buluştuk. Sağlıklı, mutlu insanları ile kalkınmış Türkiye yaratmayı kendimize görev ilan ettik, Bunun içinde elimizden geleceği yapmaya söz verdik” ifadelerini kullandı.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.