Dolar 32,5411
Euro 34,8759
Altın 2.430,43
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Domates yüz güldürdü

Samsun’un Bafra İlçesi, Türkiye’nin ikinci Çukurova’sı olan Bafra Ovasında Türbe mahallesinde üreticiler aşırı talepten dolayı ilçe dışına domates sevkiyatı konusun da siparişlere yetişemediklerini söyledi.

Domates yüz güldürdü
REKLAM ALANI
2 Ağustos 2019 18:49

Bafra Ovasında üreticiler yaz ürünlerin hasadına devam eden Üretici Ayhan Çelik; İlçe dışına sevkiyat yapmış olduğumuz domatesin aşırı talepten dolayı siparişlerine bazen cevap vermekte zorluk çektiklerini, o yüzden siparişlere yetişemediğini belirtti

“MAHSÜL FİYATLARINDAN MEMNUNUZ”
Bafra’ya yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta yer alan Türbe Mahallesinde üretici olduğunu belirten Ayhan Çelik; “Tam 50 yıldır bu sezon yaklaşık 10 dönüme yakın iki cins olan Tokat Dal ve Nergis domatesi ekimi yaptık. Bu yaz sezonun da domatese ilçe içinden olduğu kadar, ilçe dışından da aşırı talep olduğundan dolayı yetişmekte zorluk çekiyoruz. Tabi ki de bu durum bizleri şikâyetçi değil, fazlasıyla memnun ediyor. Geçen sezon da oldukça biz üreticileri fiyat konusun da oldukça memnun eden Domatesin şu an ki Samsun Büyükşehir Bafra Hal ve tarla çıkış fiyatı ise 1.20 kuruştan alıcı alıyor. Üretici olarak geçen sezon olduğu gibi bu sezon da şu anki domates fiyatından oldukça memnunuz. Domates fiyatların bu fiyatta durmayacağını tahmin ediyoruz, ilerleyen günlerde haftalarda domates fiyatlarında artış bekliyoruz.
“DOMATESE YOĞUN TALEP”
Bafra Ovası’nda domates üreticisi fiyatlardan memnun olduğunu taleplere yetişemediği söyleyen Çelik; Türkiye’nin 2. Çukur ovası olan Bafra Ovasında artık İyi Tarım Uygulamasıyla birlikte ovadan çıkan Kışlık ve Yazlık ürünlerin kalitesi 1.sınıf. O yüzdendir ki Ülkemiz ‘in her yerinde alıcı buluyoruz, yurt dışı olarak Rusya, Ukrayna ve Gürcistan gibi ülkelere de Ovamızda yetişen ürünler gidiyor. Samsun Büyükşehir Bafra Halinden olmak üzere üreticinin tarlasından günde 10- 15 TIR yüklenerek İlçe dışına Bafra’nın 1.sınıf yetiştirmiş olduğumuz domateslerin sevkiyatı aralıksız sürüyor. Yazın kavurucu sıcağında yaz ürünlerinin ve kışında yağmurlu ile soğuğun da tarlada çalışmak çok zor oluyor ama emeğinin karşılığını aldınız takdirde o kavurucu sıcaklar ve soğuklar hiç geliyor. Tek şikâyetimizin ilçemizde ve ilçe dışındaki aşırı talep edenlerin sabırsız olması neredeyse bizlere domatesleri tarladan olmadan kozak kozak toplatacaklar diyerek sözlerini tamamladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.