Dolar 32,4643
Euro 34,8518
Altın 2.480,15
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Samsun’da KISITLAMALAR İŞLER DURDU!

Samsun’da çay ocağı işletmecileri, kısıtlamalar sonrası işlerin yüzde 50’den fazla düştüğünü söyledi

Samsun’da KISITLAMALAR  İŞLER DURDU!
REKLAM ALANI
23 Kasım 2020 17:44

Son yayımlanan korona virüsü (Kovid-19) kısıtlamalarının ardından çay ocaklarına da bazı kısıtlamalar getirildi. Son kısıtlamalara göre çay ocakları müşteri kabul etmeyecek ve sadece esnafa çay servisi yapabilecek.

KOLTUK SÜNGERLERİ SÖKÜLDÜ
Samsun’un çay ocaklarıyla meşhur olan Kale Mahallesi Namık Kemal Caddesi’nde birçok çay ocağı yasağın ardından kepenklerini açmadı. Çay ocağını açan esnaf ise iş yerlerinin önünde bulunan koltukların süngerlerini sökerek, vatandaşlarının ulaşmasını engelledi.

Satışların oldukça düştüğünü ifade eden çay ocağı işletmecisi Şaban Göğne, “Çay ocaklarında oturmanın yasaklanmasının ardından işlerimiz düştü. Hastalık nedeniyle gerekli önlemler alınmaya çalışılıyor ama biz de bu durumdan ekonomik açıdan mağdur oluyoruz. İş yapamıyoruz, müşteri yok. Oturan müşteri yasak, içeride kimse olmayacak sadece esnafa dağıtmak serbest. Bazı çay ocaklarının esnafı yok ya da çok az. Burası çay ocaklarının çok olduğu bir cadde ve herkese esnaf düşmüyor. Bugün sadece benim 5 demlik çayım boşa gitti. 5 saatte toplam 20 bardak çay sattım. Durum böyle devam ederse çay ocaklarını açmanın bir anlamı olmayacak” dedi.
İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.