Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

Samsun’da CHP’li KADINLAR Pir Sultan’da ‘KADIN ÖZGÜRSE…’

Samsun’da, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Füsun Sökmez, beraberinde Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Güneysu ve bir grup partili kadın ile birlike Pir Sultan Abdal Derneği’ni ziyaret etti

Samsun’da CHP’li KADINLAR  Pir Sultan’da  ‘KADIN ÖZGÜRSE…’
REKLAM ALANI
25 Kasım 2020 16:29 | Son Güncellenme: 25 Kasım 2020 17:39

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kadın Kolları MYK Üyesi Füsun Sökmez, beraberinde Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Güneysu, Atakum Kadın Kolları Başkanı Emine Kandemir ve partili bir grup kadın ile birlikte Kadınlar Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi’ni Ziyaret Etti.

Bir dizi ziyaret için Samsun’da bulunan Füsun Sökmez ve beraberindekilerinden oluşan CHP heyetini, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi’nde Şube Başkanı Cem Sultan Ermiş karşıladı. Ermiş, CHP’li kadınları derneklerinde ağırlamaktan mutlu olduklarını belirtti.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN ÖNEMİ
Cem Sultan Ermiş, ziyarette yaptığı konuşmada, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne dikkat çekerek, “Kadınlar özgürleşirse toplumda özgürleşir” sözleriyle başladı. Ermiş ayrıca, “Büyük Önder Atatürk’ün Türk kadınının özgürleşmesi için uygulamaya soktuğu haklar maalesef bugün gerileştirilmiştir. Kadına şiddet her geçen gün artmaktadır. Erkek şiddetine uğradığı günlerde kadınların örgütlenmesi çok önemli. Bu nedenledir ki İstanbul Sözleşmesi çok önemlidir. İstanbul Sözleşmesi yaşatır” dedi.

KADIN CİNAYETLERİNİ ÖNLEMEK İÇİN
CHP Kadın Kolları MYK üyesi Füsun Sökmez ise Pir Sultan Abdal Derneği’nde olmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın selamlarını iletti. Sökmez, “CHP olarak toplumun tüm bileşenleri ile hareket ederek son zamanlarda yaygınlaşan kadın cinayetlerinin önlenmesi için ortak çalışma yapıyoruz.
İstanbul Sözleşmesi kadınlar için bir umuttur. Buna karşın ne acıdır ki mevcut iktidarın 18 yıllık süresinde kadınlar için yaptıkları tek olumlu şey olan İstanbul Sözleşmesi’ne bile ortaçağ kafalı gerici gruplar karşı çıkıyor” diye konuştu.

Haber: Elif SEKMEN

 

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.