Dolar 32,3865
Euro 35,0621
Altın 2.326,80
BİST 9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Dev çöp kamyonlarına ÇOCUK ELİ!

Samsun’da Canik Belediyesi, dikkat çeken bir uygulamayı hayata geçirdi. Minik çocuklar tarafından yapılan sıfır atık ve iklim değişikliği ile ilgili resimler çöp kamyonlarına yapıştırıldı

Dev çöp kamyonlarına   ÇOCUK ELİ!
REKLAM ALANI
13 Kasım 2022 19:19

Samsun’da Canik Belediyesi ilk olarak Çocuk Gözünden Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Resim Yarışması düzenledi. Yarışma sonucunda oldukça farklı ve dikkat çeken resimler ortaya çıktı. Akabinde geliştirilen projede belediye bünyesinde 10 çöp kamyonu minikler tarafından yapılan resimlerle süslendi. Sokakta görev yapan çöp kamyonları artık miniklerden izler taşıyor.

 çöp kamyonları

SIFIR ATIK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ
Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Canik Belediyesi olarak çocuklarımıza geri dönüşümün önemini eğlenceli bir şekilde anlatmak için ‘sıfır atık ve iklim değişikliği’ konu başlıklarını içeren bir resim yarışması düzenledik. Bölgemizde ilkokul ve ortaokul sınıflarında eğitim gören tüm çocuklarımızı bu yarışmaya dahil ettik. Yarışma organizasyonuyla ‘sıfır atık ve iklim değişikliği’ konusuna dikkat çekerek çocuklarımızın farkındalıklarını arttırmak istedik. Asıl amacımız buydu. 21. yüzyılda tüm dünyanın sorunu haline gelen çevre kirliliği, küresel ısınma ve iklim değişikliği ile ilgili çocuklarımızı bilinçlendirmeyi amaçladık. Bunu yaparken de resim sanatı sayesinde çocuklarımızı eğlendirmiş aynı zamanda eğlendirmiş olduk. Çocuklarımız hayal güçlerini yansıttıkları birbirinden güzel resimleri bize ulaştırdılar. Yaklaşık 100-150’ye yakın resim bizlere ulaştı. Kurduğumuz komisyonla bu resimler içinden 10 tanesi seçildi. Bugün Canik’te bulunan çöp kamyonlarımızın üzerine düzgün bir şekilde yapıştırıldı. Şu anda çocuklarımızın yaptığı bu 10 resim Canik ilçesinin sokaklarında dolaşıyor. Bu projeyle çok ciddi ve güzel eleştiriler almış olduk. Dünyamızı daha yaşanabilir bir yer olarak kılmak amacıyla, gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak için Allah’ın bize lütfetmiş olduğu doğayı inşallah hep birlikte koruyacağız” dedi.

 çöp kamyonları

Sandıkçı sözlerini, “Son olarak da çocuklara tavsiyem, bizlere her konuda katkıda bulunabileceklerini unutmasınlar. Bizim için fikirleriniz çok önemlidir” diyerek tamamladı.

 çöp kamyonları
Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.