Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

Lösev Haftası Farkındalık Yaratma

Bafra Lösev Farkındalık Yaratmak İçin Meydanlardaydı

Lösev Haftası Farkındalık Yaratma
REKLAM ALANI
4 Kasım 2016 16:34

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Genç İş Adamları Derneği Başkanı Murat Bölükbaş, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

img_3469
LÖSEV Bafra İlçe Temsilcisi Erol Korkmaz, “Şu anda vakfımızda 20’nin üzerinde kayıtlı hastamız var. Ankara’da 400 yataklı ama şu anda da 75 yatağını kullandığımız hastanemiz var ve ücretsiz tedavi ediyoruz. Aynı zamanda da ailelerinin kalabilecekleri otelimiz ve okulumuz var. Çocuklarımızın okula gidemediği zamanda okula gidiyorlar. Bir kolejimiz var, buralarda en ufak bir ücret talep edilmiyor. Okullarımızda, AVM’lerimizde stantlar açıyoruz. O stantlarda annelerin yaptığı hediyelikleri satış yapıyoruz. Burada biz Ferah bebek diye bir proje yapmıştık.

img_3477

Bafra’da 600’ün üstünde donör topladık. Yarın bize lazım olan bir şey ama insanlar bilmiyor. Hastalığa yakalandığı zaman verici lazım oluyor, donör lazım oluyor. Dernek olarak dışarıdan gelen insanlar burada sakatlar derneği, lösemili çocuklar derneği adı altında para topluyorlar, böyle bir şey yok.

img_3490

LÖSEV para toplamıyor, kapı kapı gezmiyor, kimseden ücret almıyor. Biz sadece banka ve internet aracılığı ile bağış alıyoruz. Sakatlar derneği de biz de bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Mümkünse elinizden geldiği kadar bu insanlara güvenmeyin” dedi.

img_3492
İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın ise, “Sayın Başkanımız Erol Korkmaz bu işin yetişmiş ve lösemi hastası olan ve yenmiş birisi olarak örnek alacağımız bir insan. Bafra’ya vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Ferah bebek konusunda Bafra çok duyarlı davrandı. Bafralı olması nedeniyle buradan uyum sağlanacağı için fazlaca uğraştık, sonucuna da ulaştık. Yüzde yüz uygunlukla tedavisi yapılıyor” diye konuştu.
Fen Lisesi, Anadolu Lisesi 30 Ağustos İlkokulu öğrencilerinin de destek verdiği etkinlik 30 Ağustos İlkokulu öğrencilerinin halk müziği konseriyle son buldu.

img_3494

img_3482 img_3486 img_3488 img_3489

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.