Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Vali Tavlı’dan Samsunlular’a ‘CUMHURİYET’ ÇAĞRISI!

Samsun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlik programı belli oldu. Vali Orhan Tavlı, Samsunluları Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine davet etti

Vali Tavlı’dan Samsunlular’a ‘CUMHURİYET’ ÇAĞRISI!
REKLAM ALANI
23 Ekim 2023 17:42

Samsun’da 27 Ekim Cuma günü saat 12.00’de Büyük Cami’de şehitler için imam hatip okulları öğrencileri tarafından okunan hatimlerin duası yapılacak, Kur’an Tilaveti ve Mevlid-i Şerif okunacak.

27 Ekim Cuma günü saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi Aydın Gün Salonu’nda Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korusu tarafından konser verilecek.

CUMARTESİ GÜNÜ ANIT’TA TÖREN
28 Ekim Cumartesi günü saat 13.30’da Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Ardından saat 14.00’te protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla Atatürk Anıtı önünden Cumhuriyet yürüyüşü başlayacak. Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek yürüşüyün ardından halk oyunları gösterisi yapılacak, Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bando Komutanlığı Bandosu ve kurumların koroları konser verecek.

29 EKİM’DE KURTULUŞ YOLU’NDA
29 Ekim’de ise yapılan programlarla ise coşku doruğa çıkacak. Programlar saat 10.00’da Samsun Valiliği’nde tebrikat töreni ile başlayacak. Ardından Fuar Caddesi Kurtuluş Yolu’nda bayram töreni başlayacak. Etkinlik, Vali Tavlı’nın konuşması, şiirlerin okunması, çeşitli gösteriler ve bin kişi ve 70 araç ile tören geçişi ile devam edecek. Sahil Güvenlik helikopteri ve botları tarafından denizde arama kurtarma gösterisi yapılacak. Sahil Güvenlik botları, deniz polisi ve diğer gemi/tekneler ve helikopterin (Türk Bayrağı açarak) katılımı ile denizde tören geçişi gerçekleştirilecek.

100’ÜNCÜ YILIN DESTANI-ATEŞ
Saat 15.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda şiirler, halk dansları, mehter takımının gösterisi ve Grup Özgürlük konseriyle kapanış töreni düzenlenecek. Saat 18.30’da Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da Vali Orhan Tavlı ve eşi Ayşe Tavlı tarafından kabul töreni düzenlenecek. Saat 20.00’de Bandırma Gemisi’nde Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından 100. Yılın Destanı-Ateş adlı oyunun prömiyeri gerçekleştirilecek. Oyunun ardından Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ve Samsun Ticaret Borsası tarafından havai fişek gösterisi düzenlenecek.

VALİDEN TÜM SAMSUNLULARA DAVET
Samsun Valisi Orhan Tavlı, birbirinden özel programlarla gurur ve coşkunun bir arada yaşanacağı Cumhuriyet’in 100. yılı etkinliklerine tüm vatandaşları davet etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.